Представляємо арбітра матчу «Фенербахче» – «Динамо»: Тамаш Богнар

Представляємо арбітра матчу «Фенербахче» – «Динамо»: Тамаш Богнар

Матч першого туру групового етапу Ліги Європи, в якому київське "Динамо" зіграє в гостях у стамбульського "Фенербахче", розсудить бригада арбітрів на чолі з 43-річним угорцем Тамашем Богнаром.

Суддівську кар'єру Богнар розпочав у 1995 році, з 2002 року він судив матчі другого дивізіону чемпіонату Угорщини, з 2004-го - першого дивізіону. Із 2009 року є арбітром ФІФА.

Богнар працював на матчах чемпіонату Європи U19, який у 2011 році приймала Румунія. Також був задіяний у суддівстві матчу кваліфікації на Євро-2012 між Фарерськими островами та Італією (0:1), у подальшому неодноразово судив матчі національних збірних у відборах на чемпіонати Європи та світу. На груповій стадії Євро-2015 U19 зафіксував нічию (2:2) в поєдинку юнацьких збірних України та Австрії.

Із початку сезону 2022/23 Богнар відсудив 9 матчів національного чемпіонату Угорщини та єврокубків, в яких продемонстрував загалом 48 жовтих карток, використав одну червону та призначив чотири пенальті.

Матчі за участю "Динамо" у Лізі Європи угорець судив уже двічі, у 2018 році зафіксувавши перемогу киян над "Ренном", а роком пізніше - нічию "біло-синіх" у Копенгагені.

25.10.2018. Ліга Європи. Груповий раунд. "Ренн" - "Динамо" - 1:2

Голи: Кендзьора, 21, Буяльський, 89 – Греньє, 41

Вилучений: Шепелєв, 84 

У цій зустрічі суперників, які й у поточному сезоні зійдуться на груповому етапі Ліги Європи, "Динамо" зуміло здобути вольову перемогу на виїзді, дограючи поєдинок у меншості. Киян вивів уперед блискучий гол Кендзьори з дальньої дистанції, на що "Ренн" зусиллями Греньє відповів взяттям воріт Бойка зі штрафного. Наприкінці матчу другу жовту картку отримав Шепелєв, однак у меншості кияни зуміли забити переможний гол на останніх хвилинах - відзначився Буяльський.

Окрім червоної картки, Тамаш Богнар продемонстрував у цьому поєдинку 7 "гірчичників" - два господарям і п'ять гостям. 

07.11.2019. Ліга Європи. Груповий раунд. "Копенгаген" - "Динамо" - 1:1

Голи: Стаге, 4 - Вербич, 70

Нереалізований пенальті: Циганков, 14

Через рік угорський рефері отримав призначення у Лізі Європи на поєдинок "Динамо" з "Копенгагеном". Вже в дебюті матчу господарі повели в рахунку завдяки голу Стаге, однак невдовзі Богнар подарував шанс "біло-синім" вийти вперед, призначивши пенальті. Втім, Циганков не зумів пробити воротаря данців Йонссона, а одне очко в цій грі "Динамо" заробило зусиллями Вербича. Статистика карток склала 3-1.

Під час обох поєдинків Богнару асистувала його бригада лайнсменів, яка буде задіяна й завтра - Балаж Бузаш і Петер Кобор. У матче з "Ренном" четвертим арбітром також був Адам Фаркаш.

Нагадаємо, матч "Фенербахче" – "Динамо" відбудеться у четвер, 8 вересня, у Стамбулі на стадіоні "Шюкрю Сараджоглу". Початок поєдинку о 19:45 за київським часом.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер