Пресконференція Мірчі Луческу та Олександра Караваєва перед матчем із «Фенербахче»

Пресконференція Мірчі Луческу та Олександра Караваєва перед матчем із «Фенербахче»

Головний тренер київського «Динамо» Мірча Луческу та півзахисник Олександр Караваєв поспілкувалися із журналістами перед матчем-відповіддю 2-го кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів проти «Фенербахче», який відбудеться у Стамбулі.

Олександр Караваєв:

- Олександре, ви повернулися до Стамбулу, де вже грали раніше за «Фенербахче», чи переживаєте особливі почуття з цього приводу?

- Так, я був тут п’ять років тому. Хоча провів у Стамбулі нетривалий період, але дуже хороший. Мені тут все подобалося – гарне місто, палкі уболівальники. Завжди відчував підтримку, тож для мене той період кар’єри був приємним. Крім того, це був мій перший перехід до іноземного клубу за межами України.

Мірча Луческу:

- Про що змусите думати тренера «Фенербахче» Жорже Жезуша після минулого матчу?

- Завтра буде зовсім інша гра. У першому матчі ми зробили не дуже багато, адже мали достатньо проблем. Ви усі чудово знаєте, у чому на данний момент полягає різниця між «Фенербахче» та «Динамо». Ви граєте вдома, а ми – ні. Турецька команда провела багато трансферів, а ми, навпаки, втратили гравців. У «Фенербахче» фантастичні уболівальники, а нас підтримують зараз переважно жінки та діти, тому що чоловіки борються із ворогом в Україні. У нас зараз немає дому – ми їздимо Європою, щоб тренуватися та грати, в той час, як у вашої команди є чудова тренувальна база та центр для підготовки. Тож на даний момент ми багато чим відрізняємося. Але футбол не зважає на такі речі. Усе має вирішуватися на полі, і ми готові грати матч-відповідь.

- Жорже Жезуш звернув увагу на кількість фолів у минулому матчі, мовляв, такою була ваша зброя, щоб зупинити суперника…

- Я знаю, що він сказав. Це тактичний момент. Я 77 років у футболі, і я знаю, для чого потрібно звертати увагу на уболівальників, порушення правил, дії судді, тощо. У нас було багато можливостей, щоб забити. Нагадаю, що до цих матчів ми не грали на офіційному рівні вісім місяців. Ми розпочали минулий матч із «Фенербахче», знаючи, що це дуже хороша команда, яку підсилили якісні новачки. Тому ми ставилися дуже обережно до подій на полі, адже до кінця не знали наші можливості. Гра у Лодзі вийшла хорошою та справедливою. Ваша команда більше контролювала м’яч, а у нас було набагато більше можливостей забити у контратаках. А щодо фолів, це неправда, тут немає, про що говорити. Обидві команди грали дуже чесно. На мою думку, арбітр був більш поблажливим до гравців «Фенербахче», а не до нас.

- Наскільки завтрашній матч відрізнятиметься від першого? Чи не буде з боку «Фенербахче» недооцінки?

- Вважаю, Жорже Жезуш – хороший тренер з великим досвідом. Йому не треба використовувати аналітичні компанії та платформи типу Instat чи Wyscout, щоб щось продемонструвати. Не думаю, що буде якась недооцінка з його боку. Він дуже добре знає, що завтра буде найважливіший матч у кваліфікації. «Динамо» та «Фенербахче» добре грають на групових етапах, тому, впевнений, що турецька команда добре підготувалася. Ми також намагатимемося пройти далі, незважаючи на дуже важкі умови, у яких ми опинилися.

«Динамо» не лише не грало офіційні матчі протягом восьми місяців – у нашій команді зібрані лише українські футболісти, крім двох – Кендзьори та Вербича. Майже всі інші – вихованці клубної академії. Тож непросто робити те саме, що інші європейські клуби, адже великим командам потрібно здійснювати хороші трансфери. Така можливість була у «Фенербахче», і команда поповнилася дуже майстерними футболістами для турецького чемпіонату – швидкими та з хорошим дриблінгом. У нас же є хороша організація гри. Неправда, що у них було багато можливостей забити у першому матчі – лише одна у Кіна. Вони домінували, але біля наших воріт більше нічого не створили. Думаю, майбутня гра теж буде більш-менш рівною, і усе вирішиться на полі.

- Як ви сказали, для вас завтрашня гра буде великим викликом, але ви бажаний гість для «Бешикташа» та «Галатасарая», які тренували свого часу. Що скажете про своє повернення до Туреччини у цьому контексті?

- Моє футбольне життя складається з досвіду та спогадів. У мене залишилися чудові спогади від перебування у Туреччині під час роботи з «Бешикташем», «Галатасараєм» та збірною Туреччини. Я люблю цю країну, місто Стамбул, поважаю усіх уболівальників, бо вони надзвичайні. Переживаю приємні почуття кожного разу, коли приїжджаю до Стамбулу, куди б я не пішов – на вулицях міста, у магазинах, на стадіонах – скрізь. Це дуже важлива частина мого футбольного життя.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер