Пресконференція Мірчі Луческу після матчу з «Ворсклою»

Пресконференція Мірчі Луческу після матчу з «Ворсклою»

Пресконференція головного тренера київського "Динамо" після матчу з "Ворсклою" (1:2).

Ми програли у чемпіонаті вперше за рік. Ця поразка рано чи пізно мала відбутися, але, на жаль, вона трапилася невчасно.

На гру вплинув емоційний стан, розчарування, яке було у всіх нас після гри з «Барселоною», у якій ми заслуговували на кращий результат, а також короткий термін підготовки до гри з «Ворсклою». За ці два-три дні мені не вдалося гравців психологічно налаштувати та повернути до гри чемпіонату.

Хоч почали ми гру непогано, створювали моменти, у нас були передумови для того, аби забити, але розслабленість, розхлябаність в атаці не дозволила нам це зробити. Перша ж помилка в обороні призвела до фолу на Ранжелі біля нашого штрафного майданчика, а потім його ж упустили при виконанні стандарту.

Пропустили гол, після чого стало ще складніше, тому що суперник досвідчений, одразу закрився, добре виходив у контратаки, використав усі методи для того, щоб вести свою гру. "Ворскла" весь час затягувала гру, збивала темп за рахунок того, що лікарі виходили й тим самим теж збивали ритм гри.

Наші гравці поспішали, надто метушилися і ухвалювали неправильні рішення. Хоча ми завдали багато ударів, але й воротар «Ворскли» теж добре зіграв. Але кількість створених, але не реалізованих нами моментів - атак, стандартних положень - говорить про те, що не все було в порядку.

Мені потрібно переглянути гру, особливо деякі епізоди, рішення арбітра, оскільки у Європі судять зовсім по-іншому. У двох матчах із «Барселоною» у таких епізодах, зіткненнях навіть фоли не фіксували, а тут призначили пенальті. Згадайте зіткнення Альби з Гармашем у Барселоні, зіткнення Ніко з Циганковим у Києві.

Я не кажу, що «Ворскла» не заслужила на перемогу. Але були спірні моменти, що впливали на долю матчу.

- Ви провели лише дві заміни. Чи це говорить про недостатній кадровий потенціал для того, щоб посилити гру?

- Наші гравці поспішали, метушилися, приймали неправильні рішення. Коли така насичена оборона суперника, потрібне ідеальне порозуміння між гравцями, щоб вони комбінували, відчували одне одного. Бачите, як важко було Вітіньо та Раміресу вклинитися у гру.

Ті ж Циганков та Буяльський добре розуміють один одного, добре комбінують. Щодо інших гравців, я не бачив, що вони змогли б покращити сьогодні нашу гру.

Було складно вклинитися у цю насичену оборону. До того ж суперник застосовував усі способи аби збивати ритм гри. Можливо, я припустився помилки при виборі складу. Я цього не заперечую. Однак це не означає, що не було допущено помилок щодо нашої команди.

Кожна пауза тривала по півтори хвилини, що збивало темп. Самої гри було дуже мало. У результаті наші гравці починали ще більше поспішати, метушитися і це заважало їм правильно діяти на полі.

Тепер попереду на нас чекає пауза на матчі національних збірних. Для нас вона ускладнюється тим, що багато гравців їдуть до збірних. Для цих гравців складність у тому, що вони беруть участь у багатьох турнірах, проводять велику кількість ігор. Для них це стрес. Хотілося б, аби вони повернулися до клубу здоровими.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер