Пресконференція Віктора Скрипника після матчу з «Динамо»

Пресконференція Віктора Скрипника після матчу з «Динамо»

Головний тренер «Зорі» відповів на запитання представників ЗМІ після матчу з «Динамо» у Києві.

- Коли граєш у Києві з «Динамо» з результатом 1:1, то як би ти не грав, це буде позитивним результатом. Київ є Київ. Обидві команди брали участь в осінній частині єврокубків, обидві команди були втомлені. Але сьогодні були і характер, і бажання перемогти. Звичайно, ми граємо зараз не так агресивно, як того хотілося б нашим уболівальникам. Але мені здалося, що три дні тому ми мали агресивну тактику проти норвезького клубу. А сьогодні ми грали другим номером, віддавали ініціативу, м'ячем володів здебільшого суперник. Але після того як ми пропустили гол у роздягальню, ми знайшли в собі сили бігти вперед. І за рахунку 1:1 у нас були хороші шанси. Але не треба гнівити Бога - Київ теж мав чудові можливості для взяття воріт. Ми задоволені тим, що маємо. 1:1 – гідний результат.

Загалом 2021 рік для клубу «Зоря» був вдалим. Минулого сезону ми стали третіми і зараз не відстали від тих місць, на яких прагнемо бути. Уся боротьба попереду. А цей позитивний результат ми із задоволенням візьмемо з собою у відпустку. 10 січня зустрічаємося, розпочинаємо підготовку і далі працюватимемо над виконанням наших завдань.

-Як би ви оцінили 2021 рік для вашої команди?

-Цей рік був для нас вдалим. Повторюся, ми посіли третє місце з відривом у 9 або 10 очок. Новий сезон ми починаємо завжди важко, потім розігруємось. Нас трохи вибивають із колії матчі з топовими суперниками, такими як «Рома». У цей час у чемпіонаті ми втрачаємо очки з тими командами, з якими на папері маємо брати максимум. Але у футболі не завжди фаворити виграють, і з нами це часто трапляється. Загалом ми задоволені цим роком. 

-Аллах’яр покине «Зорю»?

-Дуже хотілося б, щоб це був його не останній гол за наш клуб, але за умовами контракту він має повернутися до свого клубу. Що буде далі - поки не знаю, чекатимемо на офіційну інформацію.

-З «Динамо» вам тяжко давалися попередні матчі. У чому секрет сьогоднішньої успішної гри?

-«Динамо» є «Динамо». Якби хтось перед грою мені сказав, що ми сьогодні зіграємо 1:1, я би відразу погодився на такий результат. Ті моменти, що були у нас, нереалізовані нашим суперником моменти – це частина футболу. Я задоволений своєю командою. Навіть коли ми зрівняли рахунок, ми шукали шанси попереду. Моменти були не очевидними, але можна було спробувати забити другий гол, виграти матч. Нам не соромно за цю гру.

-Відсутність Шахаба сьогодні дуже відчувалася?

-Шахаб – це фактурний нападник таранного типу. Звичайно, коли граєш із такими хорошими захисниками, як Забарний, Сирота, той самий Сидорчук, які приблизно такої ж статури, хотілося б розраховувати на нього. Але ті, хто сьогодні вийшов на поле, мають свої сильні якості. У Громова це швидкість, Гладкий знає, коли притримати м'яч, як відкритися. Аллах'яр зі своєю непередбачуваною технікою сам не розуміє, що робить, але йому все вдається. Незамінних немає, те, що випадають гравці – це частина футболу. Звичайно, хочеться завжди мати повну обойму перед такою грою.

-Кого ви вважаєте вашими основними суперниками у боротьбі за бронзу?

-Такі ігри проти «Динамо» та «Шахтаря» у закуски ми називаємо матчами за бонусні очки. Нам потрібно брати своє у матчах із «Дніпром», «Ворсклою». Це лобові матчі за єврокубкові місця. А коли втрачаєш очки в матчах з командами, які ведуть боротьбу за виживання, це не виправдовує твої очікування. Наразі маємо чотири очки відставання від «Дніпра». До вищеназваних команд я додав би «Олександрію» - дуже якісна команда, яка додала з новим тренером, намагається грати у якісний футбол. «Десну» також не потрібно скидати з рахунків. І завжди є команди, які можуть зробити сюрпризи.

-Які у вашої команди плани на міжсезоння?

-Вже із завтрашнього дня у нас відпустка. Збираємось 10 січня, у цей день у нас перше тренування. Дехто з хлопців роз'їжджаються вже сьогодні ввечері.

-Яка з ігор ваших підопічних у першій частині чемпіонату найбільше відповідає вашому баченню футболу та вашим вимогам?

-Одразу сказати не можу. Є важливість гри, а є краса. За важливістю виокремлю гру з «Ворсклою». Також із «Дніпром», де потрібно було прочитати гру суперника та виконати нашу установку. А є ігри, в яких граєш невиразно, але виграєш 1:0 – і ти щасливий. 

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер