П’ятеро динамівців зіграли у товариському матчі проти Болгарії

П’ятеро динамівців зіграли у товариському матчі проти Болгарії

У четвер, 11 листопада, збірна України провела в Одесі товариський матч із національною командою Болгарії.

З перших хвилин на полі з'явилися три представники «Динамо»: воротар Георгій Бущан, захисник Олександр Тимчик та півзахисник Сергій Сидорчук. Перший та останній були замінені у перерві, а другий провів на полі увесь матч. По ходу другого тайму, на 61-й хвилині, на заміну вийшов ще один представник нашого клубу – півзахисник Віктор Циганков, а на 78-й хвилині компанію йому склав Денис Гармаш.

Українці розпочали гру активно та вже у дебюті зустрічі створили кілька хороших нагод для взяття воріт. А на 14-й хвилині м’яч і взагалі опинився у сітці воріт болгар після удару Довбика, але миттю раніше у нашого футболіста було зафіксовано положення «поза грою». Загрожували господарі володінням суперника і після стандартних положень, але нашим футболістам забракло влучності. Були епізоди, коли болгар виручав воротар, відбиваючи м’яч, але на добиванні нікого з українців не опинилося. Словом, ініціатива та перевага була на боці нашої команди, але втілити її у забиті м’ячі у першому таймі підопічним Олександра Петракова не вдалося.

А ось гості одну зі своїх нечастих вилазок до володінь Бущана використали сповна: після неузгодженості у діях захисників та воротаря Кірілов у боротьбі із суперником проштовхнув м’яч у ворота, вивівши свою команду уперед.

Після перерви від пропущеного м'яча гостей врятувала стійка, яка прийняла на себе удар Зінченка, а Яремчук пробив у кількох сантиметрах повз стійку. А коли нашій команді таки вдалося відправити м'яч в сітку, асистент арбітра знову підняв прапорець, сигналізуючи про офсайд. Загалом, господарям вдавалося ледь не кожну свою атаку завершувати небезпекою біля чужих воріт у вигляді ударів по воротах чи прострілів до штрафного майданчика. Ще у кількох епізодах здорово зіграв воротар суперника, словом, складалося враження, що його володіння наче зачаровані, адже м’яч просто дивом не опинявся у сітці.

Втретє гол українців було скасовано на 67-й хвилині, коли забивав Ярмоленко, але знову наш гравець не зміг уникнути офсайду. Нарешті, ближче до завершення другого тайму нашій команді вдалося забити за правилами: Степаненко наважився на удар з-за меж штрафного майданчика та зрівняв рахунок – м’яч залетів у сітку. У час, що залишився до фінального свистка, господарі не відходили від воріт болгар, постійно створюючи напругу, але рахунок на табло більше не змінювався.

Додамо, що свій наступний матч збірна України проведе у рамках відбору ЧС-2022 у вівторок, 16 листопада, коли на виїзді зіграє з Боснією і Герцеговиною. Це буде завершальний матч нашої команди у груповому етапі відбору.

Товариський матч

Україна – Болгарія – 1:1 (0:1)

11.11.2021. Одеса, стадіон «Чорноморець»

Україна: Бущан (Різник, 46), Матвієнко, Кривцов, Соболь (Коваленко, 68), Тимчик, Сидорчук (Степаненко, 46), Малиновський (Гармаш, 78), Зінченко, Ярмоленко, Довбик (Яремчук, 46), Зубков (Циганков, 61).

Голи: Степаненко (79) – Кірілов (35)

Попереджений: Туріцов (24).

Фото - УАФ

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер