П’ятеро динамівців зіграли за збірну України проти Чехії

П’ятеро динамівців зіграли за збірну України проти Чехії

У середу, 8-го вересня, збірна України провела свій третій поєдинок у рамках вересневого збору.

Після двох матчів відбору ЧС-2022 проти збірної Казахстану на виїзді (2:2) та Франції вдома (1:1) підопічні Олександра Петракова вирушили до Пльзені, де на стадіоні «Дусан-Арена» провели товариський поєдинок проти господарів – збірної Чехії. Нагадаємо, що після матчу проти Франції до розташування «Динамо» зі збірної повернулися захисники Ілля Забарний та Віталій Миколенко, а також півзахисники Сергій Сидорчук та Віктор Циганков.

Звітну гру обидві команди розпочали активно. Та все ж гарячіше було біля воріт Дениса Бойка. В одному епізоді йому вдалося ліквідувати загрозу, зреагувавши на удар суперника, а у другому суперники відверто «вибачили» нашу збірну, спрямувавши м’яча у кількох сантиметрах повз стійку. Надалі господарі ще кілька разів загрожували володінням українців, але «синьо-жовті» змогли впоратися зі стартовим натиском суперника та вирівняти гру.

Після пристрілок у виконанні Ярмоленка у середині тайму українці повели в рахунку. У гольовій атаці взяв участь і динамівський захисник Олександр Тимчик, який відзначився гольовою передачею. Він отримав м’яч від Зінченка та зі свого флангу виконав чудову передачу до штрафного майданчика, де Корнієнко замкнув дальню стійку. Незабаром Тимчик уже міг забивати сам, але, вийшовши віч-на-віч із воротарем, не зміг його обіграти.

Тим часом біля протилежних воріт довелося добре попрацювати Бойку, якого чехи не залишали у спокої, регулярно створюючи загрозу біля його воріт та змушуючи демонструвати дива реакції. Одного разу від голу нашу команду врятував динамівець Сирота, який виніс м’яча із самісінької лінії воріт після метушні у штрафному майданчику.

Другий тайм теж розпочався з атак чехів, але Бойко діяв надійно, зокрема, коли випередив Видру та опинився першим на м’ячі. А ще в одному моменті на допомогу гостям прийшла стійка, яка прийняла на себе удар суперника. Українці грали на контратаках, причому деякі з них були достатньо небезпечними. Зокрема Сирота протягнув м’яча до штрафного майданчика, але його простріл ніхто з партнерів замкнути не встиг. Непогану спробу записав до свого активу Булеца, але нашому гравцю забракло влучності. Як завжди, був активним Тимчик, намагався знайти свій момент Шапаренко, але забити гостям так і не вдалося. А коли пішов компенсований арбітром час, і здавалося, що перемога України вже у кишені, сталося непередбачуване: Видру залишили без нагляду, і той приблизно з лінії штрафного майданчика спрямував м’яча точно у верхній кут воріт Бойка, зрівнявши рахунок.

У матчі з чехами взяли участь п’ятеро представників «Динамо». Троє з них – воротар Денис Бойко та захисники Олександр Сирота й Олександр Тимчик – вийшли на поле у стартовому складі та провели весь матч. Ще один представник нашої команди - півзахисник Микола Шапаренко - з’явився на полі на 56-й хвилині, а півзахисник Сергій Булеца, який виступає на правах оренди в луганській «Зорі», увійшов у гру на 64-й хвилині. Причому, для Сироти та Булеци цей матч став дебютним у футболці національної збірної.

Товариський матч

Чехія - Україна – 1:1 (0:1)

8.09.2021. Пльзень, стадіон «Дусан-Арена»

Україна: Бойко, Сирота, Кривцов (Соболь, 46), Качараба, Корнієнко, Зінченко, Макаренко (Шапаренко, 56), Тимчик, Зубков (Булеца, 64), Ярмоленко (к) (Кочергін, 76), Сікан (Яремчук, 56).

Голи: Видра (90+4) – Корнієнко (27)

Попередження: Садилек (46), Крал (73) – Зінченко (1).

Фото - Павло Кубанов, УАФ

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер