Руслан Нещерет: «Амбіції у нас одні: ми хочемо лише перемагати»

Руслан Нещерет: «Амбіції у нас одні: ми хочемо лише перемагати»

Голкіпер «Динамо» поділився очікуваннями від весняної частини сезону в ексклюзивному інтерв'ю клубним медіа під час проходження планового медобстеження у клініці «Добробут».

- Руслане, розкажи про свій сьогоднішній маршрут кабінетами лікарів.

- Першим ми пройшли маніпуляційний кабінет, там здавали кров та сечу. Після цього пішли на рентген легень. Потім було УЗД серця, живота та шиї. Далі ми пройшли обстеження у лора, офтальмолога та кардіолога. Ще зробили ЕКГ.

- Після цього хочеться якнайшвидше приступити до тренування?

- Спочатку – відпочити, виспатися, а ввечері – на футбольне поле.

- То який вердикт лікарів щодо твого стану?

– Все добре, можна працювати. Зайвої ваги також немає.

- Після відпустки усі думки про футбол?

- Та футбол ніколи і не виходить із голови, навіть під час відпустки.

- А як ти провів відпустку?

– Спочатку були з дівчиною у Домінікані, після чого поїхав додому, до Мукачевого. Відпочивав із батьками, поспілкувався з усіма близькими, зустрівся із друзями, яких давно не бачив.

- Твоя програма індивідуальної підготовки відрізнялася від інших гравців основи з огляду на те, що вже у лютому «Динамо» U19 зіграє в Юнацькій Лізі УЄФА?

- У першій команді щоразу, коли ми йдемо у відпустку, тренер з фізпідготовки Віталій Кулиба надсилає нам програму індивідуальних занять. Цього разу вона розпочиналася 26 грудня та тривала до 12 січня. Але я почав готуватися навіть трохи раніше – відпочив тиждень і розпочав індивідуальну роботу.

- «Динамо» U19 – єдина команда, яка представлятиме Україну у весняній стадії єврокубків. Як ти до цього ставишся?

- Перед нами стояло завдання – вийти у плей-офф. Суперники у Юнацькій Лізі УЄФА були сильні, але ми пройшли дистанцію дуже добре. Звичайно, погано, що ми одні пробилися до євровесни. Хотілося б, аби і наша перша команда, а також інші клуби, які представляють Україну, пробилися до весняної стадії.

- Чому першій команді було важче це зробити? На рівні дорослих команд рівень топ-клубів сильніше вирізняється?

- Думаю, що так. У дорослих топ-клубах зібрані гравці найвищого класу. На юнацькому рівні ставка робиться на місцевих молодих вихованців, у тій самій «Баварії», «Барселоні», і нам легше з ними конкурувати. А в перших командах зібрані гравці топ-рівню, які виступають за збірні різних країн.

- «Динамо» U19 все ж таки не вдалося утримати перше місце в групі... «Бенфіка» не сниться?

- Та ні, це вже у минулому. Вважаю, що ми гідно проти неї грали, просто трохи не пощастило. Зараз на думці лише майбутній матч із «Депортіво».

- Чому поряд із гучними перемогами в єврокубку в юнацької команди стоять невиразні матчі у чемпіонаті?

- Думаю, справа тут поки що у психології. Можливо, після перемоги над тією ж «Баварією» ми думаємо, що не потрібно налаштовуватись на гру в чемпіонаті і що ми обіграємо чергового суперника на одній нозі. Це все лише в голові.

- Про яку «Барселону» ти більше згадуєш?

- Мабуть, про ту, яку ми обіграли з рахунком 4:1.

- Які цілі, амбіції у новому році?

- Амбіції у нас одні: ми хочемо лише перемагати. Більше нас нічого не цікавить.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер