У стані суперника: «Барселона» перемогла та покращила турнірне становище

У стані суперника: «Барселона» перемогла та покращила турнірне становище

«Барселона» в центральному матчі 9-го туру вдома на на «Камп Ноу» приймала «Валенсію». Відзначимо, що до стартового складу повернувся Ансу Фаті. Початок поєдинку склався для каталонців вкрай невдало, і не було схоже на те, що команда Рональда Кумана зможе здобути позитивний для себе результат.

Вже на 5-й хвилині матчу «Валенсія» вийшла вперед. До пропущеного м’яча призвів пересічний розіграш кутового. Здавалося, «Барселона» відбилася, але першим на підбиранні опинився крайній захисник суперника Хосе Гайя, який метрів з 30-ти потужним ударом спрямував м’яч у сітку – вийшов красивий гол.

«Барселона» одразу побігла відіграватися, і головну скрипку у цьому зіграв Ансу Фаті. Іспанець підібрав м'яч на куті штрафного майданчика, змістився в центр і обігрався у дотик з Депайєм, після чого завдав класного обвідного удару у дальній кут - без шансів для Сіллессена.

Господарі намагалися багато та різноманітно атакувати, але розкривати оборону «Валенсії» було вкрай складно. Проте, на 39-й хвилині команді Кумана вдалася швидка атака. Депай доставив м'яч на лівий фланг, де Альба в один дотик відпасував у центр штрафного майданчика на Фаті. Ансу опинився на газоні в боротьбі з Гайя – пенальті чітко реалізував Депай - 2:1.

У другому таймі гостріше виглядала «Валенсія». Спершу Солер з метрів 16-ти сильно пробив в дальній кут, але тер Штегена підстрахувала стійка. Через кілька хвилин голкіпер «Барселони» вже сам зробив класний сейв після удару Гедеша.

«Барселона» володіла територіальною перевагою, контролювала м'яч, але до по-справжньому небезпечних моментів справа не доходила. Лише в кінці матчу господарям вдався швидкий випад. Коутіньйо підібрав м'яч у центрі поля, віддав на Депайя, той підключив Деста, крайній захисник прострілив до штрафного майданчика, де Коутіньйо опинився абсолютно один. Філіппе в два дотики відправив м'яч у сітку - 3:1.

Як підсумок, «Барселона» не без проблем, але таки обіграла «Валенсію». Посеред тижня команда Рональда Кумана вдома проведе матч Ліги чемпіонів із «Динамо», а вже в наступному турі каталонці зіграють у чемпіонаті з «Реалом».

Чемпіонат Іспанії. 9-й тур

«Барселона» - «Валенсія» - 3:1

Барселона: Тер Штеген, Роберто, (Мінгеса, 71) Піке, Гарсія, Альба, Бускетс, Де Йонг, Гаві (Ніко, 71), Депай, Фаті (Коутіньйо, 59), Дест (Агуеро, 86).

Голи: Фаті (13), Депай (41, з пен.), Коутіньйо (85) – Гайя (5)

Попередження: Гаві, Бускетс - Гайя, Фульке, Гомес.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер