U-19. «Дніпро» – «Динамо» – 2:2

U-19. «Дніпро» – «Динамо» – 2:2

Більш конкретно – Новомосковськ. Поєдинок із лідером чемпіонату «Дніпром», який у трьох попередніх зустрічах набрав максимальну кількість очок, обіцяв бути цікавим, захоплюючим та, що найважливіше, принциповим!

Не так давно, трохи більше місяця тому, юні динамівці (тоді ще U-17), як і гравці «Дніпра», брали участь у фінальній частині ДЮФЛУ сезону 2012/13. Наші випускники на чолі з Олексієм Дроценком, як багато хто пам'ятає, виграли тоді бронзові нагороди. А безпосередньо в поєдинку за третє місце «Динамо» зустрічалося з «Дніпром» та перемогло – 3:2. Із динамівців-авторів тих голів на полі з перших хвилин був лише Бесєдін. У «Дніпра» ж у запасі був Когут, який також відзначився в тій зустрічі.

Кадрові проблеми, незважаючи на всі намагання тренерського штабу киян, все ж наклали свій відбиток – на лаві запасних «біло-синіх» виявилося лише шість футболістів замість сімох.

Ігрові аспекти


Перші хвилини зустрічі команди, як прийнято казати, придивлялися один до одного, обмінявшись фланговими атаками. Щоправда, до вирішального пострілу справа так і не дійшла. Але ледь не перший удар по воротах призвів до результативного удару. Стався він у ворота «Динамо».

М'яч, спрямований із неймовірною силою з кількох метрів, влучив у лікоть нашого захисника Приймака, який не встигнув ухилитися. Рефері цей факт не зупинив, і він призначив 11-метровий. Вергун, який узявся пробивати, не схибив – 1:0.

Пропущений м'яч став своєрідним стимулом для нашої команди, змусивши футболістів збільшити швидкості. Після розіграшу кутового двічі з лінії штрафного майданчика пробивав Приймак – обидва рази його удари влучали в захисників. А ще за пару кілька виходом віч-на-віч не скористався Петров, спрямувавши м'яча не лише повз голкіпера, а й повз дальній кут.

Але активна гра в атаці «Динамо» не залишилася без нагороди. Капітан «біло-синіх» Бесєдін увірвався до штрафного майданчика й носком проткнув м'яча повз останнього захисника, якому вже нічого не залишалося робити, окрім як порушувати правила. Вже цей 11-метровий, на відміну від попереднього, жодних питань не викликав. До «точки» підійшов Петров і потужно спрямував м'яча в лівий кут – 1:1 на 24-й хвилині зустрічі. Незважаючи на те, що до перерви ще залишалося трохи менше половини часу, було більше боротьби й карток, ніж моментів.

І знову початок тайму залишився за господарями. Відразу три гравці «Дніпра» розіграли комбінації на лінії штрафного майданчика, яку з 12-ти метрів завершував Кочергін – 2:1.

Олексій Герасименко не став довго чекати, випустивши на поле одразу двох нових футболістів. Свіжа кров моментально зіграла свою роль, знову збільшивши швидкості в матчі. Такий розклад був на руку киянам, які у фізичному плані виглядали трохи кращими за своїх опонентів. Дніпропетровські футболісти не встигали за гостями й змушені були порушувати правила все частіше й усе ближче до своїх воріт. І один із таких стандартів «Динамо» спрацював! Після прострілу до штрафного майданчика з 22-х метрів утворилася метушня, в якій спритнішим за всіх виявився Петров, елегантно головою переправивши сферу в нижній кут воріт – 2:2.

Втретє в матчі все почалося з чистого аркуша, але незабаром успіх, нарешті, посміхнувся й «Динамо». Лише за 10 хвилин нападник «Дніпра» примудрився отримати дві жовті картки, залишивши свою команду в меншості. Варто відзначити, що в сформованій ситуації наставник господарів зробив ставку на атаку, трохи послабивши захист. Герасименко же замінив Петрова на свіжого Соломаху. Незважаючи на все це, тактичні ходи тренерів ситуацію на табло не змінили. Підсумок зустрічі – нічия за гри рівних суперників.

Ключовий момент

У такому поєдинку дуже непросто відзначити ключовий момент, а тим паче один епізод. Головним виявився характер нашої команди, яка, двічі програючи по ходу зустрічі, спромоглася відігратися й навіть претендувала на перемогу.

Топ-персона

Безумовним героєм зустрічі можна назвати форварда киян Вадима Петрова. Нападник не просто забив два м'ячі, а й ледь не повторив власне досягнення минулого чемпіонату, коли він, виступаючи за запорізький «Металург», у гостях відвантажив у ворота «Дніпра» одразу три м'ячі.

Чемпіонат U-19. 4-й тур

14.08.2013. м.Новомосковськ. Стадіон «Металург». 1000 глядачів

«Дніпро» – «Динамо» – 2:2 (1:1)

«Дніпро»:
22. Денис Шапочников, 2. Михайло Варен, 28. Артем Гнип (37, 17. Володимир Киричук), 5. Сергій Палюх (к), 4. Павло Бесараб, 18. Олександр Медвідь (82, 26. Ігор Когут), 8. Віталій Киреєв (66, 6. Сергій Сокольський), 44. Дмитро Вергун, 7. Ніцу Арделян (71, 14. Михайло Штанкевич), 10. Владислав Кочергін (62, 29. Ігор Сурник), 9. Денис Галенко (90+2, 97. Андрій Горбовський).

«Динамо»: 1. Максим Вайло, 9. Юрій Рогожкін, 5. Владислав Приймак, 2. Андрій Нестеренко, 4. Богдан Михайличенко, 11. Ігор Нечай (55, 3. Микита Карташов), 6. Андрій Вацеба (55, 18. Олександр Головко), 8. Богдан Душин (89, 14. Владислав Сокол), 13. Тимур Пограничний (13, 10. Владислав Любко), 7. Артем Бесєдін (к), 15. Вадим Петров (66, 17. Данило Соломаха).

Голи: Вергун (7, з пенальті), Кочергін (48) – Петров (24, з пенальті, 63).

Попереджені: Киричук (38), Вергун (60), Сурник (90+5) – Бесєдін (29), Приймак (90+5).

Вилучений: Вергун (71, повторне попередження).

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер