Василь Танчак: «Від роботи на зборах залежатиме наша гра в Іспанії»

Василь Танчак: «Від роботи на зборах залежатиме наша гра в Іспанії»

Захисник «Динамо» U19 Василь Танчак поділився враженнями від стартових днів тренувальних зборів у Туреччині.

- Учора на двох тренуваннях у нас були ігрові серії, практично весь час працювали з м’ячем, тоді як у Києві було більше бігових занять. Раді повернутися до роботи з м’ячем, це завжди приємний момент. Потренували удари по воротах, пограли в футбол, звикли до м’яча – налаштовуємося на першу контрольну гру (проти дорослої команди «Демреспора». – Прим.ред.).

- У Києві ви не мали ігрових серій?

- Ні, у нас була бігова робота та аеробіка. Незважаючи на те, що ми отримали програму індивідуальної підготовки на канікулах, потрібно було набрати певний біговий кілометраж після відпустки. І після цього вже в хорошому настрої прилетіли до Туреччини, щоб перейти до роботи з м’ячами.

- Які навантаження від тренера з фізпідготовки отримуєте зараз на тренуваннях?

- У нас була швидкісно-силова робота, робота на координацію, яку ми часто виконуємо. Вона спрямована на укріплення м’язів і допомагає в грі. Мусили її зробити, адже востаннє виконували в Києві. Це важка робота, але необхідна.

 - Наскільки ти вже відновив свої кондиції після зимової перерви?

- Я старався готуватися під час відпустки, адже знав, що на зборах буде важко. Тому загалом складнощів не відчуваю, було лише трохи тяжко під час бігової роботи. Почуваюся добре, поступово набираю кондиції. Думаю, після проходження зборів будемо готові на всі 100 відсотків.

- Олег Венглинський залишився незадоволений, коли ви перейшли до комбінацій і ударів по воротах. Які претензії висловлював тренер?

- Претензій як таких не було, просто багато м’ячів у нас вилітали за сітку. А за нашими правилами, якщо м’яч вилітає за сітку, забирають один гол. Ми мали б забивати більше у серії. Але нічого, з часом надолужимо втрачене – і все буде добре.

- Було видно, що ви скучили за роботою з м’ячами?

- Так, ми дуже скучили за м’ячами та ударами. Грати в футбол нам тільки на радість. Тому, мені здається, на тренуваннях показуємо своє бажання грати, боротися за місце в складі.

- Які у тебе думки щодо матчу з «Депортіво» та підготовки до цього суперника в Юнацькій лізі УЄФА?

- Навчально-тренувальний збір і проводиться для того, щоб ми якнайкраще підготувалися до матчу з «Депортіво». Як ми знаємо, це хороша команда, яка потужно грає вдома. Усі іспанські клуби добре володіють м’ячем, дуже сильні в цьому компоненті. Викладатимемося в кожному контрольному матчі на максимум, щоб добре підготуватися до зустрічі з «Депортіво».

Звичайно, думки лише про цей матч, адже це юнацька Ліга чемпіонів, той турнір, у якому ми маємо можливість себе показати. Для цього ми тут працюємо, стараючись проводити кожне тренування та гру на максимумі.

- Ви вже почали роботу над тактикою?

- Так, відпрацьовуємо ці моменти. Адже тримати м’яч – це одне, а просуватися вперед і забивати – це зовсім інакше. «Депортіво» не лише контролює м’яч, але й добре пересуває його вперед, у них є хороші нападники, які якісно працюють із м’ячем і забивають багато голів. Але ми теж працюємо над цими аспектами. Думаю, встигнемо добре підготуватися до поєдинку. Як ми працюватимемо на навчально-тренувальних зборах – так і виглядатиме наша гра в Іспанії.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер