Жорже Жезуш: «Ми можемо думати лише про перемогу!»

Жорже Жезуш: «Ми можемо думати лише про перемогу!»

Прес-конференція головного тренера «Бенфіки» напередодні матчу 6 туру Ліги чемпіонів з «Динамо».

- Яке київське «Динамо» ви очікуєте побачити на «Ештадіу да Луш» з огляду на те, що ваші суперники вже втратили шанси пройти далі в єврокубках?

- Ми говоримо про Лігу чемпіонів, де майже всі команди, що представлені на груповому етапі, високого рівня. «Динамо» - це команда, у складі якої грає шість гравців стартового складу збірної України, але зазвичай викликають цілих 13. Вони провели чудові матчі з іншими суперниками у нашій групі. Це буде важка гра. У разі перемоги ми можемо гарантувати вихід до 1/8 фіналу Ліги чемпіонів, але ми залежимо не лише від нашого результату. У нас лише одна мета – грати на перемогу, хоч і знаємо, що суперник завдасть нам багато проблем, у цьому я не маю сумніву.

- Ви очікуєте, що в тактичному плані це буде закритіша команда?

- Ні! Це команда, яка добре володіє м'ячем, добре почувається у захисті та добре виходить у контратаку. Тактично вони дуже сильні. Цю команду очолює тренер, завдяки якому вона дуже сильна у тактичному плані. Це буде дуже складний матч. Ми матимемо багато складних ігрових моментів. Якщо ми хочемо потрапити до 1/8 фіналу, ми можемо думати лише про перемогу. Якщо це станеться, це буде світовий успіх, свідчення правильного вектору розвитку для «Бенфіки», для гравців та їхнього тренера. Якщо «Бенфіка» пройде далі, то для всього світу це буде сюрпризом!

- Який настрій у команді після поразки у п'ятницю у матчі зі «Спортінгом»? Як ви особисто справляєтеся з цим тиском у пресі, коли бразильські журналісти говорять про повернення до «Фламенго»?

- Ми зосереджені на «Бенфіці», я тренер «Бенфіки», це те, чим ми займалися в останніх 25 іграх. Сконцентруйтеся на завданнях, які ми маємо виконати. Щодо минулої гри, я спробував пояснити гравцям, що з нами сталося і чому це сталося, тому що важливо, щоб у середу, граючи з іншим суперником, команда завершила матч із набагато впевненішим результатом. На цьому стадіоні ніхто не звик багато разів програвати супернику. Я очолював цю команду у 18 матчах, з яких програв лише три. Це вже частина минулого. Нам просто потрібно думати про перемогу, а потім подивитися, що відбудеться в наступній грі.

- Чи може Піцці допомогти вам у цій грі?

- Піцці завжди приносить користь. Навіть коли він на лаві запасних, у 99 відсотках ситуацій це завжди частина моєї стратегії гри. У нас ще є тренування в цю середу. Його вихід реальний, але в команді 26 гравців і всі вони високого рівня. Ця гра з київським «Динамо» у разі перемоги може принести нам вихід до 1/8 фіналу, що багатьом на старті турніру здавалося майже неможливим. Насамперед, ми маємо дивитися на свій результат, ми маємо перемагати, іншого виходу немає. В останньому турі групового етапу ми змагаємось із «Барселоною» за вихід до 1/8 фіналу. За останні 18 сезонів Ліги чемпіонів «Барселона» жодного разу не вилітала на стадії групи!

- Чи вважаєте ви, що динаміка гри у півзахисті – це фактор, який необхідно покращити після дербі зі «Спортінгом»?

- У кожній грі є свій аналіз системи опонента та характеристик його гравців. Важливо зрозуміти, що у нас не виходило з наших наступальних і оборонних ідей. Ми не можемо дивитися на обох суперників однаково.

- Чи може поразка від «Спортінга» поставити команду під тиск чи хвилювання через відповідальність за результат – необхідність обіграти київське «Динамо»?

– Відповідальність за перемогу лежить на нас завжди! Тільки тоді ми зможемо пройти до наступного етапу, але важливим є те, що ми говоримо про шанси «Бенфіки» в останньому турі на вихід з групи Ліги чемпіонів, в якій знаходяться «Барселона» та «Баварія». Все інше вторинне!

Фото - SL Benfica

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер