«Динамо» зіграє у кваліфікації Ліги чемпіонів з «Партизаном»

«Динамо» зіграє у кваліфікації Ліги чемпіонів з «Партизаном»

Сьогодні у швейцарському Ньйоні відбулося жеребкування другого кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів УЄФА. 

Саме з цієї стадії цьогоріч стартує у найпрестижнішому європейському клубному турнірі київське «Динамо». 

«Біло-сині» крокуватимуть до групової стадії «Шляхом представників ліг», де представлені не чемпіони своїх країн. У 2-му кваліфікаційному раунді кияни були серед двох сіяних команд згідно з клубним рейтингом. Тож потенційними суперниками нашого клубу були лише дві команди – швейцарський «Лугано» та сербський «Партизан». 

За підсумками жеребкування у Ньйоні суперником «Динамо» у 2-му раунді відбору став «Партизан».

Перший матч «Динамо» зіграє вдома. Базові дати матчів – 23/24 та 30/31 липня. 

Аби пробитися до основного раунду турніру «Динамо» треба подолати три раунди кваліфікації. Потенційними суперниками «біло-синіх» у 3-му раунді кваліфікації, де наш клуб вже не буде сіяним (жеребкування пройде 22 липня), є шотландський «Рейнджерс», чеська «Славія», австрійській «РБ Зальцбург» та французький «Лілль». Чотири переможці цього раунду утворять між собою дві пари у раунді плей-оф. 

Починаючи з цього сезону формат Ліги чемпіонів УЄФА буде суттєво змінений. Головна зміна торкнеться групового раунду, який тепер перетвориться на одну лігу з 36 командами. На цій стадії команди проведуть по вісім матчів з різними суперниками (по чотири дома та на виїзді). Вісім найкращих команд напряму потраплять до 1/8 фіналу. Команди, що посядуть місця з 9-го по 24-те проведуть спарені стикові матчі. Починаючи з 1/8 фіналу турнір проходитиме у традиційному форматі. 

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер