10 років «засніженій» перемозі «Динамо» над «Шахтарем»

10 років «засніженій» перемозі «Динамо» над «Шахтарем»

Футболістам і вболівальникам той матч надовго запам'ятався не лише успішною грою столичної команди, а й погодними умовами, за яких він пройшов. Сильний снігопад, що обрушився того дня на Київ, перетворив зелений газон у білосніжну галявину, на якій грати у звичний футбол було неймовірно складно.

Згадаймо публікацію десятирічної давнини на офіційному сайті «Динамо»:

Гості першими призвичаїлись до незвичного для себе покриття. Незважаючи на численні помилки та курйозні падіння, лідери чемпіонату змогли налагодити контроль м’яча і досить гостро атакували. Причому робили все дуже просто – центральні півзахисники знаходили вільних флангових гравців, а ті закидали штрафний «Динамо» прострілами і навісами, сподіваючись на вдалі дії Брандао та Гладкого. Динамівські захисники діяли впевнено, практично всі м’ячі благополучно винесли, але кілька неприємних моментів усе ж довелось пережити.

Але в середині тайму кияни рішуче відсунули гру до центру поля і стали відповідати небезпечними ударами. Міг відкривати рахунок Гусєв, але удар Олега практично в упор парирував П’ятов. На 29-й хвилині довелось замінити Діакате, який упав і пошкодив ключицю, причому в тому ж місці, де був перелом. Невезучого африканця відправили на рентген.

Із цього моменту практично до останніх хвилин першої половини нічого небезпечного суперники не створили. А от перед перервою для гостей грянув грім. Гіоане відмінно поборовся з суперником, зберіг м’яч у себе і зробив класну передачу на Дієго. Бразилець моментально оцінив ситуацію і не менш ефективно відпасував на Бангура – Ісма завдав блискавичного удару з-під ноги Чигринського. За рахунку 1:0 команди вирушили відпочивати.

Ледве розпочався другий тайм, як гірняки зрівняли рахунок. Не хочеться нічого поганого говорити про арбітра, але де він побачив там пенальті? Допілка боровся з Гладким, обоє впали, причому Олег навіть не торкався свого опонента руками, а датському рефері здалося, що динамівець рукою поклав суперника на газон. Нехай це рішення залишиться на совісті судді. Як би там не було. Жадсон з «точки» був точним.

Динамівці недовго засмучувались і вже на 52-й хвилині знову вийшли вперед. Бангура знову був на висоті – за спиною залишив Єзерського, і наступним рухом спрямував м’яч у кут воріт. Володимир ледве не реабілітувався через шість хвилин, але після подачі кутового влучив у стійку.

Після кількох небезпечних випадів гостей гра затихла, динамівці збили темп і впевнено тримали оборону, періодично турбуючи опонента гострими контратаками. Серія замін ні до чого не привела – свіжі гравці «Шахтаря» нічого змінити не змогли, а от Мілевський добре попрацював на передній лінії, заробивши кілька тактичних фолів і вдало підігруючи.

До останніх хвилин гірняки сподівались на те, що зможуть врятувати гру, але в підсумку нічого в них не склалось. Ба більше, кияни повинні були забивати і третій гол, але Бангура був неточним – стійка. Утім, ніхто особливо не засмутився. Перемога - вона завжди перемога!

Чемпіонат України. Матч 16-го туру

ДИНАМО - ШАХТАР 2:1 (1:0)

Київ, стадіон "Динамо" ім. Валерія Лобановського
Початок матчу о 18:00

Арбітри: Клаус Бо Ларсен - головний; Білл Рене Хансен, Хенрік Сондербі - асистенти (усі Данія);

Динамо: Шовковський, Допілка, Ващук, Діакате (Нінкович, 29), Ель Каддурі, Гавранчич, Гусєв (Мілевський, 68), Гіоане, Корреа, Діого Рінкон (Шацьких, 90+3), Бангура

Шахтар: П'ятов, Срна, Чигринський, Єзерський, Рац, Фернандіньо, Жадсон (Вілліан, 73), Хюбшман (Лукареллі, 69), Дуляй (Левандовскі, 46), Гладкий, Брандао

Голи: Бангура (44, 52) - Жадсон (47, з пенальті)

Попередження: Допілка (46), Гіоане (67) - Брандао (35), Лукареллі (80).

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер