12 травня розпочнеться турнір пам’яті Валерія Лобановського

12 травня розпочнеться турнір пам’яті Валерія Лобановського

Сьогодні команди-учасниці Міжнародного турніру пам’яті Валерія Лобановського прибули до столиці (делегація „Динамо” Тбілісі вже учора була в Києві). О 16.30 на стадіоні „Динамо” імені Валерія Лобановського група гостей та запрошених, а також представники команд покладали квіти до пам’ятника видатному тренерові.

Журналісти мали змогу поспілкуватися з дружиною Валерія Лобановського Аделаїдою Панкратіївною, дочкою Світланою, президентом ФФУ Григорієм Суркісом, гравцями „Мілана”, учнями Валерія Лобановського Андрієм Шевченком та Кахою Каладзе, головними тренерами команд-учасниць.

„Він – учитель від Бога”

„Валерій Лобановський міг одночасно зробити щасливою усю країну. Він належав до тих людей, котрі своєю появою прикрашали будь-яку подію. Цей турнір – данина пам’яті Людині, яка набагато випередила час. Дуже шкода, що його зараз немає разом з нами. Найголовніше, що цей турнір, який продовжуватиметься з року в рік, даватиме нам можливість нагадувати про чудову людину нашим дітям, онукам і правнукам. Ми віримо, що пам’ять про нього житиме вічно. Віримо, що чотири команди, котрі нинішнього року зібралися на змаганнях, продемонструють високу майстерність і подарують перемоги Валерію Лобановському, – підкреслив Григорій Суркіс. - Національна федерація спільно з київським „Динамо”, що організовували турнір, вклали в нього душу і серце. Футболісти, котрі вийдуть на поле, і тренери, які виведуть команди на газон, пам’ятатимуть про Валерія Васильовича і, впевнений, гратимуть в цих матчах, викладаючись на повну потужність. Я хочу висловити велику подяку учасникам змагань, які прибули сьогодні на турнір”.

Президент ФФУ підкреслив, що щороку команди, котрі братимуть участь у змаганнях, змінюватимуться, адже усі клуби в цей час вирішують різні завдання. Основне завдання національної федерації полягає в тому, щоб зібрати і примножити його спадок. „Важливо передати у спадщину нашим поколінням надбання, пов'язані з ім'ям Валерія Васильовича, - сказав Григорій Суркіс. – Зробити все, щоб український футбол досяг його висот, коли Лобановського боялися гранди європейського та світового футболу як в 1975, так і в 2002 році”.

„Лобановський був взірцем тренерського ремесла”

Своїми враженнями та почуттями поділилися інші учасники прес-конференції.

Олексій Михайличенко (головний тренер ФК „Динамо”): „Я став продовжувачем справи Валерія Лобановського. Відзначу, що він залишив київському „Динамо” багатий спадок. Всі, хто сидить з нами – не просто люблять, а шанують Валерія Лобановського”.

Георгій Гегучадзе (головний тренер ФК „Динамо” Тбілісі): Я не належу до учнів Валерія Васильовича. Однак для грузинського футболу в цілому його надбання відіграють дуже важливу роль. Ми намагатимемося продемонструвати видовищну гру і порадувати вболівальників. Для мене велика честь, що я очсолюю команду, яка бере участь у цих змаганнях”.

Олександр Старков (головний тренер ФК „Сконто” Рига: „В нашій тренерській справі Лобановський завжди був взірцем ставлення до цієї важкої роботи. Він – окрема постать у світовому та європейському футболові. Хочу підкреслити, що все в цьому світі швидкоплинне. Однак ті зерна, які посіяв український тренер – забути важко”.

Андрій Шевченко: „Хочу сказати, що Валерій Лобановський був моїм вчителем. Все, чог я досяг – маю завдячувати йому. Він навів мене на вірний футбольний шлях, за що буду вдячний йому до кінця життя”.

Каха Каладзе: „Я хочу винести окрему вдячність цій людині і я з задоволенням прибув сьогодні до Києва. Я завжди залишуся прихильником багатогранного таланта Валерія Васильовича і буду любити його все життя”.

До Києва прибули основні склади команд

Тренери підкреслили, що привезли до Києва найсильніших футболістів. Грузинське „Тбілісі” зараз оновлює склад, тож футболісти, що прибули на змагання у складі цього клубу здебільшого молодь.

Офіційний сайт ФФУ

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер