1971 рік. Важлива перемога на шляху до п'ятого чемпіонства

1971 рік. Важлива перемога на шляху до п'ятого чемпіонства

До цього поєдинку динамівці підходили не програвши жодного матчу зі старту сезону - сім перемог та три нічиї. Щоправда, незважаючи на це, кияни все одно не були лідерами, ділячи першу сходинку з єреванським «Араратом», який провів на одну гру більше.

Перед поєдинком відбулися проводи з великого футболу Віктора Серебряникова, який протягом 12 років вірою й правдою служив київському «Динамо».

А ось що стосується самого матчу, то підопічні Олександра Севідова тривалий час не могли знайти ключики до володінь суперника. Протягом трьох хвилин, з 29-ї по 31-у, м'яч тричі (!) влучав у стійку воріт ЦСКА, з вигідних позицій не міг забити Пузач, голкіпер відбивав удари здалеку Колотова.

Але ледве розпочався другий тайм, як господарям вдалося втілити свою перевагу, забивши три м'ячі за п'ять хвилин. Спочатку подачу Хмельницького, який прорвався по правому флангу, використав Пузач, потім він же скористався майстерним пасом Боговика. А ще за три хвилини комбінація Веремєєв - Хмельницький завершилася точним ударом Колотова, який набіг у потрібний момент.

142002274529497965

Після такого «удару» гості не знітилися, і, «закривши» динамівців біля своїх воріт, мали можливості для того, щоб скоротити відставання й повернути інтригу у гру. Але в одному з епізодів «біло-сині» організували блискавичну контратаку, і після прострілу Матвієнка з лівого флангу чи то Хмельницький відправив м'яча у ворота, то чи захисник «армійців» зрізав. У підсумковому протоколі же гол записали на нападника «Динамо», так будемо вважати й ми.

Усе, на що виявилися здатні гості, - це забити гол престижу, коли Дорофєєв реалізував вихід віч-на-віч із Рудаковим. У підсумку, «Динамо» розгромило суперника - 4:1, і очолило турнірну таблицю за додатковими показниками.

140213941593047689

А на фініші сезону-1971 підопічні Олександра Севідова, набравши 44 очки (17 перемог, 10 нічиїх, 3 поразки, різниця м'ячів - 41:17), випередили конкурентів на сім балів та завоювали п'ятий чемпіонський титул в історії.

Чемпіонат СРСР-1971, 11-й тур

23.06.1971. Київ, Центральний стадіон. 50 000 глядачів

«Динамо» (Київ) — ЦСКА (Москва) – 4:1

«Динамо»: Рудаков, Доценко, Соснихін, Матвієнко, Решко, Трошкін, Веремєєв, Пузач (Журавський, 80), Колотов, Медвідь (Боговик, 25), Хмельницький.

ЦСКА: Астаповський, Уткін, Шестерньов, Істомін, Капличний, Кузнецов, Долгов (Плахетко, 61), Дорофєєв, Сухоруков (Шлапак, 53), Полікарпов, Дударенко.

Голи: Пузач (49, 51), Колотов (54), Хмельницький (79) – Дорофєєв (82).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер