1975 рік. Підтвердження лідерських амбіцій у протистоянні з одноклубниками з Тбілісі

1975 рік. Підтвердження лідерських амбіцій у протистоянні з одноклубниками з Тбілісі

Фінал Кубка Кубків, у якому підопічні Валерія Лобановського перемогли угорський «Ференцварош» та завоювали перший в історії команди європейський трофей, уже став історією. І тепер потрібно було доводити свою силу вже в чемпіонаті СРСР. До поєдинку з тбілісцями «біло-сині» підходили одноосібними лідерами, при цьому маючи ще гру в запасі порівняно з конкурентами, і у звітному турі здобули переконливу перемогу.

Долю поєдинку господарям вдалося вирішити в першому таймі. Уже в дебюті зустрічі Володимир Веремєєв точним ударом відкрив рахунок, але буквально за кілька хвилин гості заробили штрафний удар, який майстерно виконав Давид Кіпіані та відновив статус-кво.

Утім, цей факт не засмутив киян, які втілили свою перевагу у ще два забитих м’ячі. Спочатку свою команду вивів вперед капітан Віктор Колотов, а потім Олег Блохін завершив класним ударом у падінні головою блискуче розіграну комбінацію з подачею Володимира Трошкіна з правого флангу.

У другому таймі «біло-сині» без особливих труднощів та затрати сил змогли довести матч до перемоги, яка ще більше зміцнила їхнє лідерство у турнірній таблиці з огляду на втрату очок найближчим переслідувачем, дніпропетровським «Дніпром».

Після цієї перемоги у динамівців Києва були дві поспіль втрати очок (виїзна нічия з «Торпедо» – 2:2 та домашня поразка від «Пахтакора» – 0:1), але загалом рівно проведений чемпіонат дозволив підопічним Валерія Лобановського впевнено, з п’ятиочковою перевагою над срібним призером, донецьким «Шахтарем», сьомий раз в історії стати чемпіоном СРСР.

Чемпіонат СРСР-1975, 12-й тур

22.06.1975. Київ, Центральний стадіон. 45 000 глядачів

«Динамо» (Київ) – «Динамо» (Тбілісі) – 3:1 (3:1)

«Динамо»: Рудаков, Коньков, Матвієнко, Буряк, Решко, Трошкін, Мунтян (Кузнецов, 59), Онищенко (Фоменко, 46), Колотов, Веремєєв, Блохін.

«Торпедо»: Гогія, Дзодзуашвілі, Челідзе, Ебралідзе, М. Мачаїдзе, Корідзе, Гавашелі (Г. Мачаїдзе, 46), Кіпіані, Церетелі (Гуцаєв, 53), Хізанішвілі, Копалейшвілі.

Голи: Веремєєв (7), Колотов (25), Блохін (35) – Кіпіані (9).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер