1980 рік. «Динамо» (Київ) – «Динамо» (Мінськ) – 4:0. Початок чемпіонської серії

1980 рік. «Динамо» (Київ) – «Динамо» (Мінськ) – 4:0. Початок чемпіонської серії

Підопічні Валерія Лобановського набрали непоганий хід, але все одно відставали в турнірній таблиці від лідера, московського «Спартака». Та й втрата очок у попередньому турі у виїзній грі з мінським «Динамо» аж ніяк не вписувалася у плани киян. Саме тому на гру з мінчанами, яка відбулася за тиждень, у «біло-синіх» був позамежний настрій.

У підсумку суперник був розгромлений без будь-яких шансів на порятунок. У першому таймі рахунок відкрив Блохін, замкнувши головою ювелірний за точністю навіс Буряка з кутового. Після перерви протягом чотирьох хвилин дубль оформив Лозинський (крім двох м'ячів у ворота мінчан, півзахисник у 34-х матчах сезону зміг відзначитися ще лише одного разу – у воротах львівських «Карпат»). Причому в обох випадках зробив усе сам – спочатку відібрав м'яча у Шавейка, пройшов по правому флангу, увірвався до штрафного майданчика й точно пробив у дальній кут, а потім перехопив передачу того ж Шавейка назад воротарю й спрямував м'яча до сітки. Довершив же страждання гостей Веремєєв на останній хвилині основного часу.

* автор дубля у ворота мінчан Володимир Лозинський

Примітно, що цей матч поклав початок переможній серії «Динамо» з шести поєдинків, завдяки якій кияни змогли випередити «Спартак» та вийти на перше місце. До кінця чемпіонату «біло-сині» вже нікому не віддавали першість, дев'ятий раз в історії завоювавши золоті нагороди чемпіонату країни.

43-й чемпіонат СРСР, 18-й тур.

«Динамо» (Київ) – «Динамо» (Мінськ) – 4:0

13 серпня 1980 року. Київ, Республіканський стадіон, 32.000 глядачів.

«Динамо» (Київ): Роменський, Коньков, Каплун, Журавльов, Дем'яненко, Лозинський, Буряк, Євтушенко (Хапсаліс, 46), Безсонов (Бойко, 75), Веремєєв, Блохін.

«Динамо» (Мінськ): Вергеєнко, Боровський, Курненін (Алексейчиков, 82), Янушевський, Шавейко, Гоцманов (Короза, 76), Гурінович, Пудишев, Павлов, Курнєв, Василевський.

Голи: Блохін (18), Лозинський (53, 57), Веремєєв (90).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер