1-ша ліга. 12-й тур. ФК «Олександрія» - «Динамо-2» - 4:0

1-ша ліга. 12-й тур. ФК «Олександрія» - «Динамо-2» - 4:0

Нагадаємо, ця гра мала відбутися ще у жовтні, проте у зв’язку з викликом чотирьох гравців «Динамо-2» до молодіжної та юнацької збірних України (Дмитра Рижука та Антона Браткова – до збірної U-21, а Романа Яремчука та Олексія Хобленка – до збірної U-20), її було перенесено на весняну частину першості.

Відповідно, до гри з очевидним претендентом на підвищення в класі команду готував вже не Олександр Хацкевич, який нині очолює національну збірну Білорусі, а Вадим Євтушенко.

Цього разу наставник динамівців не зміг розраховувати на Івана Трубочкіна та Валерія Скідана, які відбували дискваліфікацію. Проблему з відсутністю першого з них тренерський штаб вирішив досить несподівано – місце захисника Трубочкіна у стартовому складі зайняв номінальний нападник, Олег Маїк.  

Ця зміна стала єдиною у порівнянні з матчем минулого туру, у якому «Динамо-2» на своєму полі поступилося кіровоградській «Зірці». Вочевидь це рішення було продиктоване кадровою ситуацією – до заявки «Динамо-2» на гру потрапило п’ятнадцять гравців, тобто лише чотири запасні.

Проте до атакувальних дій з перших хвилин вдавалася переважно «Олександрія», яка у разі перемоги повертала собі чисте перше місце. Вже на третій хвилині господарі поля завдали перший удар у бік воріт Волинця, потім виконали кілька стандартних положень поблизу штрафного майданчика динамівців і, врешті решт, відкрили рахунок наприкінці  стартової п’ятнадцятихвилинки. До голу призвело несподіване виконання кутового – простріл низом, на який відгукнувся Басов, з відстані у кілька метрів розстрілявши ворота.

Господарі поля на цьому не зупинилися і продовжили натиск на ворота «Динамо-2» завдяки тим таки кутовим. У середині тайму Братков зупинив м’яч на лінії воріт, коли вже безсилим врятувати ворота був Волинець. Та все ж динамівці не вбереглися від другого пропущеного м’яча ще у першому таймі. Прикро, що сталося це після рикошету – Старенький завдав підготовленого удару з поза меж штрафного майданчика, і після рикошету від когось з динамівців м’яч опинився у куті воріт Волинця.

«Біло-сині» відповідали переважно дальніми ударами, проте створити серйозну загрозу воротам Новака ні Яремчуку, ні капітану команди Савченку, ані Болденкову не вдалося. Натомість господарі поля у середині другого тайму відзначилися втретє. Розіграш штрафного завершився прострілом у центр, де ніхто не завадив Пономарю з меж воротарського майданчика буквально занести м’яч у ворота.

А за п’ять хвилин до завершення гри господарі поля забили ще й четвертий м’яч. Після навісу з правого флангу Голенков лежачи переправив м'яча головою у ворота. 4:0, і «Олександрія» піднімається на перше місце, а «Динамо-2» залишається на шостому.

1-а ліга. 12-й тур

09.04.2015. М. Олександрія. КСК «Ніка»

«Олександрія» - «Динамо-2» - 4:0 (2:0)

«Олександрія»: Новак, Сухоцький, Ломко, Пономар (Іващенко, 82), Чорній (Голенков, 73), Грицук (к) (Степанюк, 77), Мягков, Шендрик, Старенький (Леонов, 86), Банада, Басов.

«Динамо-2»: Волинець, Чорноморець, Братков, Болденков, Гемега, Савченко (к), Морозенко, Полярус (Ісраїлов, 82), Яремчук (Петров, 82), Маїк (Панфілов, 72), Хобленко.

Голи: Басов (14), Старенький (39), Пономар (64), Голенков (85).

Попередження: Ломко (26) – Братков (2).

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер