1-ша ліга. 14-й тур. «Гірник» - «Динамо-2». Прев’ю

1-ша ліга. 14-й тур. «Гірник» - «Динамо-2». Прев’ю

Матч, дата якого була перенесена у зв’язку з парламентськими виборами в Україні, розпочнеться о 15:00 на стадіоні «Металург».

«Динамо-2»: все ще без перемог у гостях

У минулому турі «Динамо-2» вкотре підтвердило статус домашньої команди у цьому сезоні, здобувши другу поспіль перемогу на своєму полі у грі з ФК «Суми» (2:1).

Перемогу «біло-синім» принесли голи Гемеги та Савченка, забиті ще до перерви, причому обидва рази в ролі асистента виступив єдиний номінальний форвард у тій грі Олексій Хобленко.

У другому таймі динамівці діяли вже відштовхуючись від рахунка й у підсумку втримали перемогу.

Тепер прийшов час змінити на краще і тенденцію виїзних поєдинків. Поки що з шести гостьових зустрічей, що відбулися у цьому сезоні, динамівці не перемогли у жодній. Дві поразки і нульова нічия і знову дві поразки і нульова нічия – ось така невтішна серія виїзних зустрічей, яка додала до турнірної таблиці дуже скромний доробок у вигляді двох очок.

Загальна різниця м’ячів у гостьових матчах – 1:6, і це при аж чотирьох поразках. Три з них були з мінімальним рахунком, тобто у кожному матчі динамівці давали супернику бій, нав’язували боротьбу, але у підсумку не перемагали. Звісно, на виїзді важче грати будь-якій команді, адже команда-господар має підтримку вболівальників, до того ж на своєму полі суперники намагаються нав’язати «біло-синім» свою гру. Проте сподіватимемося, що тренерському штабу нашої команди у якнайшвидший термін вдасться підібрати протиотруту до виїзних невдач.

«Гірник»: перспективний новачок

Криворізький «Гірник» є абсолютним дебютантом 1-ї ліги, «Динамо-2» із цією командою ще жодного разу не зустрічалося. Тож до вашої уваги короткий екскурс в історію клубу.

Футбольний клуб «Гірник» — дітище промислового гіганта «Криворізький залізорудний комбінат». Це одне з найбільших в Україні підприємств із видобутку залізорудної сировини.

Перше відоме згадування про футбольний колектив рудника імені Карла Лібкнехта датується 1925 роком. Саме цей рік став дебютним для організованого футболу Криворіжжя, коли відбувся перший розіграш чемпіонату Криворізького округу з футболу. Тому цей рік і вважається роком заснування клубу і майорить на його емблемі.

Нове життя у «карлолібкнехтовців» розпочалося 1998 року, коли на руднику була організована «Команда шахти «Родіна». Ініціатором створення сильної команди став директор шахти «Родіна», голова правління ПАТ «КЗРК» Федір Караманіц.

Багато років колектив із змінним успіхом виступав в першості Дніпропетровської області. Були як падіння, так і зльоти. У 1999 році команда стала чемпіоном і володарем Кубка Кривого Рогу, була фіналістом Кубка Дніпропетровської області. У 2001 і 2002 роках — чемпіон Дніпропетровської області. У 2003 році криворізькі футболісти вибороли третє місце в аматорському чемпіонаті України і стали фіналістами Кубка Міністерства промислової політики.

Має команда і досвід міжнародних ігор. У 2002 і 2003 роках футболісти комбінату ставали переможцями міжнародного турніру «Кубок країн СНД» серед команд підприємств гірничодобувної промисловості України, Росії і Казахстану.

Навесні 2004 року «Гірник» взяв участь в чемпіонаті України серед КФК, а восени отримав право представляти Кривий Ріг в першості України серед команд другої ліги. У дебютному сезоні 2004/05 криворіжці посіли 13 місце в групі «Б». З липня 2004 року «Гірник» - незмінний учасник чемпіонату України серед команд другої ліги. Найгіршим був результат у сезоні 2007/2008 рр., коли гірники фінішували 14-ми у групі Б (серед 18 команд), а найліпшим треба вважати 4-е місце в групі у чемпіонаті 2011/2012 рр. (14 команд), лише одного турнірного бала не вистачило команді, аби фінішувати у трійці призерів.

У минулому сезоні «гірники» повторили цей успіх, знову посівши четверте місце (20 перемог, 10 нічиїх та 6 поразок), що дозволило команді класифікуватися до 1-ї ліги.

У ній команда з Кривого Рогу поки що зірок з неба не хапає. Після 13-ти турів «Гірник» розташувався на третьому місці з кінця таблиці (2 перемоги, 6 нічиїх, 5 поразок, різниця м’ячів – 15:16). Варто зазначити, що лише в одному з цих матчів «гірники» програли з різницею більше, ніж у два м’ячі.  Сері без поразок триває чотири матчі, без перемог – сім ігор.

Головним тренером команди є Геннадій Приходько, який найбільше матчів у якості гравця провів у складі криворізького «Кривбасу», пограв і за багато інших команд, завершував кар’єру у «Гірнику», у якому почав працювати з 2010-го року.

Президентом клубу є кандидат у народні депутати Костянтин Караманіц, який має грецькі корені, проте народився у Кривому Розі.

У цьому сезоні клуб активно взявся за розбудову клубної бази та реконструкцію історичного стадіону команди «Шахта Батьківщина» (відкриття після реконструкції відбудеться в день після гри з «Динамо-2»), який був основним до того, як був розформований криворізький «Кривбас» і «Гірник» почав проводити свої матчі «Металург» (з серпня 2013 року). 

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер