1-ша ліга. 17-й тур. «Сталь» (А) – «Динамо-2». Прев’ю (+ ВІДЕО)

1-ша ліга. 17-й тур. «Сталь» (А) – «Динамо-2». Прев’ю (+ ВІДЕО)

Гра на стадіоні «Машинобудівник» розпочнеться о 13:00.

«Динамо-2»: шанс увірватися до п’ятірки

Матч «Сталь» - «Динамо-2» відбудеться пізніше за всі інші ігри туру, оскільки відразу п’ятеро гравців другої динамівської команди отримали виклик до новоутвореної молодіжної збірної України. Це голкіпер Георгій Бущан, захисник Олександр Азацький, півзахисник Віталій Гемега, а також форварди Олексій Хобленко та Дмитро Хльобас.

На тижні, що передує дню гри, відбувся перший, ознайомчий тренувальний збір нової «молодіжки», протягом якого команда Сергія Ковальця провела два матчі та здобула у них дві перемоги. До речі, спаринг-партнером у першому матчі, який відбувся у вівторок, стало… «Динамо-2», яке, щоправда, грало дещо експериментальним, змішаним складом.

Таким чином, гру «Динамо-2» та «Сталі» за взаємної згоди було перенесено на понеділок, а отже, обидві команди вже перед грою знають результати решти матчів. Турнірне становище після 17-ти турів склалося таким чином, що у разі перемоги над алчевською «Сталлю» команда Олександра Хацкевича вийде на чисте п’яте місце – найвищий показник для «Динамо-2» за досить довгий час. Нічия у Карлівці підніме «біло-синіх» на одну сходинку, на восьме місце, а поразка залишить на дев’ятому. Проте щільність команд у середині таблиці настільки висока, що вся боротьба за місця ще попереду.

Та продовжиться вона вже навесні, адже звітний матч стане останнім у 1-й лізі у цьому році. Єдина гра, яку залишиться провести – перенесену, також у зв’язку із викликом динамівців до збірних, гру 12-го туру «Олександрія» - «Динамо-2», тобто виїзний матч динамівців із беззаперечним лідером сезону. Та скоріше за все відбудеться він вже навесні, хоча команда Хацкевича продовжуватиме тренуватися до кінця листопада.

«Сталь» (А): серед невдах сезону

Якщо для»Динамо-2» ця гра є можливістю увійти до чільної п’ятірки лідерів, то для «сталеварів» перемога над «біло-синіми» є єдиною можливістю покинути зону вильоту до зимової перерви. На даний момент від рятівного, 14-го місця, алчевську «Сталь» відділяє два очки.

Клуб з Алчевська, який провів три сезони у вищий лізі чемпіонату України, зараз балансує на грані вильоту до другої ліги, до якої він не опускався жодного разу у своїй історії.

У цьому сезоні «Сталь», як і інші команди з Донбасу, змушені проводити свої домашні матчі за межами рідного міста. Своєю тимчасовою домівкою алчевці обрали невелику Карлівку , що в Полтавській області. З літа «Сталь» приймає суперників на стадіоні «Машинобудівник», на якому нещодавно грала у другій лізі «Полтава-2-Карлівка».

Результати «сталеварів» на «домашній» арені відверто не вражають. Лише у першому турі була перемога над кіровоградською «Зіркою», після чого шість поразок у шести матчах, причому спочатку дві із рахунком 0:2, а потім чотири поспіль із рахунком 1:2.

До речі, «Зірка» є найвдалішим суперником для алчевців: окрім перемоги у стартовому турі, «сталевари» обіграли кіровоградців і у минулому турі, вже у гостях – 3:2. Саме «Зірка» є безпосереднім конкурентом «Сталі» за «рятівне» 14-те місце. Однак, незважаючи на дві перемоги у очних зустрічах «сталевари» все ж позаду на два очки, і цю ситуацію вони мають бажання виправити у грі з «Динамо-2».

Тож перемога у цьому матчі потрібна як одній, так і іншій команді. До слова, алчевська «Сталь» є найбільш безкомпромісною командою першої частини сезону у першій лізі – п’ять перемог, 11 поразок та жодної нічиї! Це єдина команда, яка поки має нуль у графі нічиї.

Наостанок додамо, що дискваліфікованих на цю гру у складі обох команд немає.

Попередня зустріч команд

У першому колі динамівці не мали жодних проблем з алчевцями, здобувши свою першу перемогу у сезоні, до того ж із великим рахунком.

Сезон 2014/15. Перша ліга. 2-й тур

03.08.2014. м.Київ, стадіон «Динамо» імені Валерія Лобановського. 200 глядачів

«Динамо-2» – «Сталь» (Алчевськ) – 4:1 (2:1)

«Динамо-2»: Волинець, Чорноморець, Лухтанов, Трубочкін, Братков (к), Гемега (Полярус, 87), Ісраїлов, Мякушко, Савченко, Хльобас (Яремчук, 46), Хобленко (Маїк, 89).

«Сталь» (А): Комарицький, Максименко (Мамутов, 46), Назаренко, Ковальов, Хромих, Єрмаков, Нгаха Пунга (к) (Логінов, 87), Масалов, Скарлош (Жданов, 87), Гордя, Локтіонов (Хамід, 59).

Голи: Хобленко (23, 27), Мякушко (83), Полярус (90+2) – Локтіонов (38).

Попереджені: Максименко (42), Єрмаков (52).

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер