1-ша ліга. 18-й тур. «Динамо-2» – ФК «Полтава» – 2:0

1-ша ліга. 18-й тур. «Динамо-2» – ФК «Полтава» – 2:0

До звітного матчу команди підійшли, розташувавшись поруч у турнірній таблиці. «Динамо-2» мало 25 очок, полтавчани – на одне менше, тож поєдинок обіцяв бути принциповим та цікавим. Тим паче, він мав стати дебютним для обох наставників команд – Вадима Євтушенка та Олега Федорчука, які взимку очолили «Динамо-2» та ФК «Полтава» відповідно.

Що стосується складів, то у динамівців він фактично не зазнав змін порівняно із осінньою частиною сезону. До заявки на матч лише потрапив нападник В’ячеслав Панфілов, який повернувся з оренди в «Говерлі». Що стосується полтавчан, то тренерський штаб із перших хвилин випустив відразу п’ятьох новачків – захисників Фаворова та Ткачова, півзахисників Ковальчука та Недолю, а також нападника Шастала.

Можливо, саме через відсутність зіграності у гостей беззаперечна перевага протягом усього матчу була на боці «Динамо-2». Щоправда, моменти біля воріт полтавчан можна порахувати на пальцях однієї руки. Ледь не перший із них завершився взяттям воріт гостей – Савченко потужно пробив з-за меж штрафного майданчика, воротар зреагував, парирувавши м’яча перед собою, й Гемега вдало зіграв на добиванні.

Після цього можна згадати хіба що втрачений Яремчуком момент, коли, вийшовши до воріт, Роман не зміг пробити з перспективної позиції, а найбільш реальну можливість подвоїти рахунок ще в першому таймі мав Савченко, але обігравши воротаря у штрафному майданчику, Олексій не зміг достатньо сильно пробити – захисник вибив м’яча з лінії воріт.

Після перерви малюнок гри не змінився. Обидві команди знову не форсували подій на полі, й знову ж таки перший по-справжньому небезпечний момент завершився взяттям воріт. І знову відзначилися динамівці – класну стінку розіграли Яремчук та Савченко, після якої перший вийшов віч-на-віч із воротарем та пробив повз нього.

Наставник ФК «Полтава» спробував змінити хід матчу, використавши ліміт замін до середини тайму, але це не допомогло його підопічним.

Набагато ближчими до третього забитого м’яча були динамівці, ніж полтавчани – до першого. Полярус прострілював із лівого флангу, але Хобленко зовсім трохи не дотягнувся до м’яча у воротарському майданчику, пысля прострілу Гемеги справа вже Полярус пробивав із десяти метрів, але сфера полетіла набагато вище воріт. На останній хвилині ще одну можливість відзначитися втратив Хобленко, коли пробивав із меж штрафного майданчика, проте м’яч полетів занадто слабо й урешті-решт опинився в руках у воротаря.

Але й двох м’ячів динамівцям виявилося цілком достатньо, аби перемогою відсвяткувати старт весняної частини сезону в першій лізі та закріпитися на п’ятому місці в турнірній таблиці. Єдиним моментом, який затьмарив радість від перемоги, стала травма Дієго Суареса. Болівієць провів на полі лише три хвилини після виходу на заміну – у боротьбі за верховий м'яч Суарес невдало приземлився на ногу, після чого лише в супроводі лікарів зміг залишити поле.

Свій наступний матч «Динамо-2» проведе за два тижні (поєдинок 19-го туру, виїзний із «Гірник-Спорт», перенесено через виклик п’ятьох динамівців до збірних), коли на своєму полі прийме «Зірку» з Кіровограда.

Перша ліга, сезон 2014/15. 18-й тур

21.03.2015. м.Київ. Стадіон «Динамо» ім.В.В.Лобановського. 50 глядачів

«Динамо-2» – ФК «Полтава» – 2:0 (1:0)

«Динамо-2»: Бущан, Болденков, Братков, Морозенко, Трубочкін (к), Савченко, Полярус (Скидан, 90+2), Хобленко, Гемега, Яремчук (Суарес, 83; Маїк, 86), Чорноморець.

ФК «Полтава»: Кучинський (к), Фаворов, Бондаренко (Бутенін, 65), Кравченко, Ткачов, Ковальчук, Недоля, Боровець (Вовченко, 65), Прокипчук (Коваленко, 72), Волков, Шастал (Зеленевич, 51).

Голи: Гемега (15), Яремчук (62, пас Савченко).

* фото В.Тимченка

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер