1-й збір в Іспанії. «Динамо» – «Санкт-Галлен» – 0:2. Звіт про матч

1-й збір в Іспанії. «Динамо» – «Санкт-Галлен» – 0:2. Звіт про матч

Традиційно для початку збору футболісти проводять по два тренування на день, які спрямовані на набуття фізичних та функціональних кондицій. Не стає виключенням і ігровий день, вранці якого «біло-сині» так само проводять повноцінне тренування, у якому тренерський штаб не дає своїм підопічним жодних послаблень.

На поєдинок із представником швейцарської Суперліги (на зимову перерву «Санкт-Галлен» пішов, посідаючи четверте місце в турнірній таблиці) Олександр Хацкевич зі своїми помічниками виставив зі стартових хвилин експериментальний склад, у якому знайшлося місце для зимових придбань, захисника Артема Шабанова та півзахисника Беньяміна Вербича, захисника Микити Бурди, який пропустив багато часу через пошкодження, а також нападника Дмитра Хльобаса, який добре проявив себе в оренді у мінському «Динамо».

Матч розпочався у неспішному темпі. Хоч динамівці більше контролювали м’яч, небезпечні моменти першими почали виникати саме біля воріт «біло-синіх». Спочатку нападник швейцарців із вигідної позиції пробив над поперечиною, а згодом після удару одного з гравців «Санкт-Галлена» м’яч пролетів у лічених сантиметрах біля стійки.

Отримавши тривожні дзвіночки, динамівці активізувалися. Зокрема, гольовою мала стати розмашиста атака киян, коли Буяльський вивів на ударну позицію Піварича, який підключився до наступальних дій партнерів, але з його ударом упорався воротар.

Але відкрити рахунок у матчі все ж судилося супернику «Динамо». До взяття воріт призвела атака правим флангом, після навісу з якого Іттен ударом головою поцілив під поперечину – 0:1. До перерви динамівці цілком могли зрівняти рахунок, якби трохи пощастило Гармашу – утім, після зручного навісу від Хльобаса Денис не зміг поцілити у ворота.

На другий тайм тренерський штаб повністю змінив склад, у свою чергу давши дебютувати після повернення до «Динамо» півзахиснику Руслану Ротаню, а також надавши ігровий час Владиславу Калитвинцеву, який відновився після травми.

Саме Владислав організував найнебезпечніший момент «Динамо» у другій половині зустрічі, коли його подачу замикав Кадар – на жаль, після пострілу Тамаша м’яч пролетів поруч зі стійкою. Натомість уже на останніх хвилинах динамівці пропустили другий гол – і знову до взяття воріт призвела подача з правого флангу, яку не змогли нейтралізувати ані захисники, ані воротар, і Тафер із близької відстані переправив м’яча у ворота – 0:2.

Свій наступний матч «Динамо» проведе в суботу, 21 січня, проти норвезького «Хоугесунда».

Перший тренувальний збір – 2018. Перший матч

«Динамо» – «Санкт-Галлен» (Швейцарія) – 0:2 (0:1).

«Динамо» 1-й тайм: Маханьков, Кендзьора, Бурда, Піварич, Шабанов, Гармаш, Буяльський, Гонсалес, Шепелєв, Вербич, Хльобас.

«Динамо» 2-й тайм: Бущан, Хачеріді, Морозюк, Кадар, Миколенко, Смирний, Шапаренко, Алібеков, Ротань, Калитвинцев, Бєсєдін.

«Санкт-Галлен» (стартовий склад): Стоянович, Араторе, Хефті, Мусаву-Кінг, Вісс, Бабич, Гьонітцер, Барнетта, Сігюрнссон, Стаублі, Іттен.

Голи: Іттен (34), Тафер (87).

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер