Перша ліга. 10-й тур. Прев’ю. «Динамо-2» - «Зірка»

Перша ліга. 10-й тур. Прев’ю. «Динамо-2» - «Зірка»

Перед майбутньою зустріччю команди знаходяться, що називається в різних вагових категоріях. «Динамо-2» Андрія Гусіна і досі серед аутсайдерів, займаючи із сімома набраними очками (після восьми проведених поєдинків) передостаннє місце в турнірній таблиці. Кіровоградці, навпаки, серед лідерів. Зігравши дев'ять матчів підопічні Іллі Близнюка за втраченими очками йдуть нарівні з ФК «Севастополь» і ПФК «Олександрія», які ділять друге, прохідне в Прем'єр-лігу, місце. З цієї причини, матч у Києві має для гостей дуже важливе значення, оскільки у разі перемоги вони реально наздоганяють своїх конкурентів у турнірній таблиці.

Амбітні цілі «Зірки»

Слід сказати, що «Зірка» в нинішньому сезоні налаштована на те, щоб скласти конкуренцію провідним клубам 1-ї ліги в боротьбі за вихід в елітний дивізіон українського першості. З цією метою влітку президент клубу Максим Бережний запросив на посаду головного тренера екс-голкіпера київського «Динамо» Іллю Близнюка, який з ентузіазмом взявся за виконання поставленого завдання. При цьому не зайвим було і те, що для Близнюка «Зірка» не була чужим клубом. «Я грав за« Зірку-НІБАС» в сезоні 1995/96. Нині в клубі є молодий цілеспрямований президент, який бажає розвивати футбол в Кіровограді. Він хоче його вивести на пристойний рівень і для цього вкладає кошти в інфраструктуру і команду в цілому». Після свого призначення Близнюк зайнявся зміцненням складу, поповнивши ряди команди наступними гравцями: воротар Євген Ширяєв («Чорноморець», «Десна»), захисник Володимир Олефір (МФК «Миколаїв»), півзахисник Юрій Бушман («Нафтовик-Укрнафта»), півзахисники Владислав Насибулін («Іллічівець») та Максим Хабло («Нива» Вінниця).

«Зірка» має добре збалансований склад, вісім гравців з якого в різний час отримали футбольну освіту і грали за команди київського «Динамо» різних віків. Серед них: воротар Антон Ситніков, захисники Вадим Родіна, Дмитро Немчанінов, Павло Новицький, Тарас Пінчук, півзахисники Юрій Бушман, Іван Войтенко і Дмитро Осадчий. Близнюк налаштовує своїх гравців на непростий поєдинок у Києві, маючи при цьому свій погляд на силу команд в 1-й лізі. «У цьому році в чемпіонаті немає слабких команд. Всі добре укомплектовані та прагнуть від туру до туру поліпшити свою гру », - зазначає Ілля Близнюк.

Природні труднощі «Динамо»

Другій динамівській команді відступати, що називається нікуди. Головною ахіллесовою п'ятою колективу є чехарда гравців. Найдосвідченіші з них влітку в досить великій кількості вирушили за визнанням в інші клуби. Команду поповнила ціла група молодих футболістів, які не завжди можуть на рівних протистояти своїм більш досвідченим супротивникам. Ще одним фактором, який постійно створює складності старшому тренеру «біло-синіх» Андрію Гусіну є залучення динамівців у молодіжну та інші збірні України. «Нам пішли на зустріч і перенести гру із « Зіркою »з 12-го на 13-е вересня оскільки збірники лише повернулися в розташування команди після своїх виступів, їх потрібно було зібрати разом і підвести до спільного знаменника готовності. Для відновлення у нас було небагато часу, але, будемо сподіватися, встигнемо добре підготуватись», - повідомив Андрій Гусін.

Важливі особливості

У минулому сезоні обидва поєдинки пройшли досить результативно.

У Кіровограді «Зірка» перемогла 3:2, а в останній на даний момент грі команд, яка відбулася в Києві суперники поділили очки, зігравши внічию 2:2 (голи Новак, Дієго Суарес - Порошин, два).

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер