1-а ліга. 10-й тур. «УкрАгроКом» – «Динамо-2» – 1:1

1-а ліга. 10-й тур. «УкрАгроКом» – «Динамо-2» – 1:1

У матчі 10-го туру чемпіонату України серед команд 1-ї ліги «Динамо-2» зустрілося на виїзді з новачком, командою «УкрАгроКом» із Головківки. Ця зустріч, яка стала першою в історії взаємин команд, відбулася в Олександрії на стадіоні «Ніка» й завершилася внічию 1:1.

Ігрові аспекти

У порівнянні з попереднім матчем в Армянську, який динамівці програли місцевому «Титану», старший тренер «Динамо-2» Олександр Хацкевич дещо змінив стартовий склад своєї команди. Місце дискваліфікованого Тимофеєва у воротах зайняв Бонь, в захисті Чорноморця змінив Братков, центральну вісь зміцнив досвідчений Юссуф, який грав замість Мединського. Найістотніших змін зазнала лінія атаки. Замість пари нападників Хльобас-Яремчук грали Коркішко та Маїк.

Великий вплив на характер гри надали погодні умови. Перед матчем в Олександрії пройшла сильна злива, яка то поновлювалася, то припинялася впродовж гри. У зв'язку з цим господарі поля намагалися кожну свою атаку завершувати ударом.

Не відставали в цьому компоненті й динамівці. Один лише Олександр Алієв завдав по воротах суперників не менше ударів, ніж ті по воротах Мирослава Боня. Вже на 9-й хвилині після його пострілу Науменко зафіксував м'яча лише з другої спроби. У середині тайму Олександр класно виконав штрафний, запустивши сферу за неймовірною траєкторією, однак кіпер «УкрАгроКому» відбив м'яча в поперечину. Нарешті, наприкінці тайму Алієв вивів на ударну позицію Карпа, який пробивав із меж штрафного майданчика, але страж воріт «аграріїв» знову врятував свою команду.

Так і не підібравши ключів до воріт новачків 1-ї ліги, Алієв у середині другого тайму поступився місцем на полі Мякушку. До цього часу поле просочилося водою до такого ступіню, що навіть завдати хорошого акцентованого удару по воротах було просто неможливо, а форма деяких гравців «Динамо» від бруду з білої перетворилася на чорну. За таких обставин на перший план вийшли бійцівські якості гравців, а також воля до перемоги.

Здавалося, що гра за таких умов все більше виснажує обидві команди. І чим ближчим був фінальний свисток, тим менш імовірним був гол у цьому поєдинку. Однак, замість того щоб догравати на нічию, команди видали феєричну й результативну кінцівку. Спочатку суперники обмінялися небезпечними моментами, а потім прийшли й голи.

На 90-й хвилині зустрічі Коркішко заробив штрафний удар на правому фланзі атаки. Сам постраждалий виконав навіс до району 11-метрової позначки, а Юссуф ударом головою спрямував м'яча точно в нижній лівий від воротаря кут – 0:1!

Здавалося, що перемога вже в кишені у динамівців, проте господарям поля вистачило трьох хвилин компенсованого часу, точніше навіть однієї хвилини, щоб врятуватися від поразки.

Розвівши м'яча в центрі поля, «аграрії» відразу кинулися в атаку. Лівий фланг оборони «Динамо-2» припустився помилки, звідти пішов простріл до центру, де захисники не втримали Ляшенка, дозволивши тому розстріляти ворота та встановити остаточний рахунок у матчі.

Ключовий момент

Ключовими стали 90-та та 91-а хвилини гри, під час яких все перевернулося догори дригом та повернулося у висхідне положення.

Топ-персона

Повернувшись до заявки «Динамо-2», Юссуф автоматично став найдосвідченішим гравцем команди, випередивши за цим показником Олександра Алієва.

Але головне, що нігерійцю вдалося те, що весь матч намагався, але так і не зміг зробити Алієв, і чого за два матчі не зробив жоден із чотирьох форвардів – забити гол.

Чемпіонат України. 1-а ліга. 10-й тур

14.09.2013 р. м.Олександрія. Стадіон «Ніка». 700 глядачів

«УкрАгроКом» – «Динамо-2» – 1:1 (0:0)

«УкрАгроКом»: Науменко, Любчак, Ломко, Покосенко, Радевич, Степанюк, Батраченко (к), Горбаненко (Лозовий, 51), Паламар, Бровкін (Ляшенко, 46), Фальковський (Боровський, 75).

«Динамо-2»: Бонь, Рижук (к), Акубардія, Братков, Ягодінскіс, Юссуф, Карп (Мединський, 86), Савченко, Алієв (Мякушко, 65), Коркішко, Маїк.

Голи: Ляшенко (90+1) – Юссуф (90).

Попереджені: Бровкін (29) – Юссуф (52), Рижук (64), Ягодінскіс (84).

Ігор Бондаренко

* фото В.Шараєвського

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер