1-а ліга. 10-й тур. «УкрАгроКом» – «Динамо -2». Прев'ю

1-а ліга. 10-й тур. «УкрАгроКом» – «Динамо -2». Прев'ю

Гра відбудеться в Олександрії на стадіоні «Ніка» (вміщує 7,000) та розпочнеться о 17:00.

«Динамо- 2»: проробивши роботу над помилками

Попередній тур «Динамо-2» пропускало у зв'язку з викликом одразу п'ятьох гравців команди до своїх національних та молодіжних збірних. Честь своїх країн вирушили захищати ключові виконавці команди Дмитро Рижук, Сергій Мякушко, Роман Яремчук, Каталін Карп та Віталійс Ягодінскіс, через що гру з «Геліосом» було перенесено.

Таким чином, у тренерського штабу та гравців, що залишилися в розташуванні команди, було достатньо часу на те, щоб проаналізувати старт сезону, провести роботу над помилками, вивчити суперника й підготуватися до майбутньої зустрічі. Цей час було проведено з користю: команда Олександра Хацкевича зіграла два спаринги – проти молодіжної збірної України та проти гравців основного складу, які не викликалися до збірних.

У майбутньому матчі тренерський штаб «Динамо-2» не зможе розраховувати на дискваліфікованого Анатолія Тимофеєва, який упевнено виглядав у попередніх матчах. Зате відновився після травми інший голкіпер Роман Загладько.

Окрім того, остаточна заявка команди на сезон перед закриттям трансферного вікна поповнилася кількома перевіреними виконавцями. Це захисник Айїла Юссуф, півзахисник Віталій Каверін та нападник Дмитро Коркішко.

Окрім них лави «біло-синіх» поповнив вихованець дніпропетровської школи футболу Іван Спичка, який минулого сезону виступав за «Арсенал» (Біла Церква).

«УкрАгроКом»: уперше в першій

Футбольний клуб із незвичайною назвою «УкрАгроКом» є дуже молодим, можна навіть сказати юним за футбольними мірками. На футбольній карті України команда із села Головківка Олександрійського району Кіровоградської області з'явилася в 2008 році. Своєю назвою клуб, звична річ, зобов'язаний генеральному спонсору – ТОВ «УкрАгроКом», прізвисько у команди народилося саме собою – «аграрії», саме воно найчастіше використовується вболівальниками й у пресі.

Дебютний сезон у 1-й лізі команда розпочала доволі впевнено, як для новачка. Після вісьмох зіграних матчів команда розташувалася на 12-му місці (2 перемоги, 3 нічиї, 4 поразки, різниця м'ячів 8-12, 9 очок). У попередньому турі «УкрАгроКом» перервав свою триматчеву серію без поразок, поступившись в Охтирці «Нафтовику». Тим не менш, на своєму полі «аграрії» ще не програли в 1-й лізі жодного матчу.

У нинішньому сезоні «УкрАгроКом» уже також пробився до 1/16 фіналу Кубка України, де зустрінеться з тернопільською «Нивою». У другому попередньому раунді в Головківці було переможено охтирський «Нафтовик».

Середній вік гравців у заявці «УкрАгроКому» – 25,8 років. Головним тренером команди є 37-річний Юрій Гура, який більшу частину своєї кар'єри футболіста виступав за ПФК «Олександрія», а завершував виступи якраз у складі «УкрАгроКому». Його помічником є Сергій Лактіонов, із яким вони разом грали свого часу за «Олександрію».

Щоправда, у матчі з «Динамо-2» Лактіонов не зможе перебувати в тренерській зоні, оскільки він дискваліфікований за образливі й нецензурні висловлювання на адресу арбітра в матчі минулого туру проти «Нафтовика». Матч із «біло -синіми» пропустить і півзахисник Андрій Даньків, який є гравцем основного складу.

За «аграріїв» виступають троє колишніх динамівців. 20-річний півзахисник Андрій Єфремов, який ще минулого сезону був заявлений за «біло-синіх» та брав участь у матчах чемпіонату U-19, а в попередніх сезонах брав участь у чемпіонаті молодіжних команд. Цього сезону Єфремов не провів ще жодної гри за свою нову команду, але кілька разів потрапляв до заявки на матчі команди.

Ще одним екс-динамівцем є 22- річний український півзахисник наполовину конголезького походження Роланд-Рассел Білала. Роланд народився в Запоріжжі й у 13-річному віці вступив до академії «Динамо». Грав за «Динамо-3», молодіжну команду, за Юрія Сьоміна провів один матч за першу команду в Кубку України. Потім виступав за молдавський «Тирасполь», а останні півроку провів поза футболом. У нинішньому сезоні Білала взяв участь у трьох матчах «УкрАгроКому».

Нарешті, наприкінці серпня клуб підписав ще одного вихованця «Динамо». Ним став 29-річний нападник Дмитро Бровкін. Дмитро тривалий час грав за «Динамо-3» та «Динамо-2», а останнім місцем його роботи була чернігівська «Десна», в якій він і розпочав цей сезон. На його рахунку три гри за «Десну» й три за «УкрАгроКом» у сезоні 2013/2014.

Майбутній поєдинок між «УкрАгроКомом» та «Динамо-2» стане першим офіційним в історії команд.

© www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер