1-а ліга. 15-й тур. «Динамо-2» – «Буковина». Прев'ю

1-а ліга. 15-й тур. «Динамо-2» – «Буковина». Прев'ю

Початок зустрічі о 13:30.

«Динамо-2»: чи піде пауза на користь?

Пауза між поєдинками із «Сумами» (0:2) та «Буковиною» склала рівно два тижні. За цей час тренерський штаб на чолі з Олександром Хацкевичем отримав чергову можливість усе ж дізнатися причину основної проблеми команди – реалізації і, як наслідок, відсутності перемог, а низка футболістів – час, щоб перевести подих, розібратися в собі та з новими силами й мотивацією підійти до майбутніх поєдинків.

Тим не менш, далеко не всі футболісти змогли просто перевести подих, адже саме через виклики до розташування своїх збірних було перенесено поєдинок між «Динамо-2» та «Сталлю». Дмитро Рижук грав за молодіжну збірну України, в той час як його партнер по центру оборони Віталійс Ягодінскіс перебував у розташуванні першої команди Латвії, хоча поки й не дебютував. Окрім того, свій перший матч та гол за Киргизстан провів Ахлетдін Ісраїлов, у той час як Роман Яремчук, разом зі збірною України (U-19), оформив вихід до наступного етапу кваліфікації до чемпіонату Європи.

Незважаючи на індивідуальні успіхи низки футболістів, на становище в турнірній таблиці «Динамо-2» вони, на жаль, не впливають. Як і раніше, зігравши 12 матчів, «біло-сині» посідають останню сходинку в таблиці, відставши від передостаннього «Миколаєва» на шість пунктів. При цьому колектив Олександра Хацкевича має дві гри в запасі.

Приємно відзначити той факт, що, за попередньою інформацією, лазарет «біло-синіх» спорожнів, а це значить, що тренер може розраховувати на всіх своїх підопічних. Окрім того, на руку киянам грає й статистика: в останніх трьох поєдинках «Динамо-2» двічі перемагало «Буковину» та одного разу зіграло внічию. Різниця м'ячів – 6:1.

Та й хлопців, які знають, як забивати «Буковині», у розпорядженні тренера «біло-синіх» відразу двоє – Дмитро Коркішко та Дієго Суарес. У вже згаданих трьох останніх матчах вони три рази цілили у ворота клубу з Чернівців.

«Буковина»: такі різні сезони

Як і «Динамо-2», 11-й рядок у турнірній таблиці сезону 2013/14 – безперечно не те місце, на яке розраховують у чернівецькому клубі.

Фінансові проблеми, які все частіше звалюються на голови футболістам та тренерам у нашій країні (до слова, не лише в 1-й лізі), змусили вболівальників задатися питанням, а чи виживе клуб? Не варто забувати, що «Буковина» могла розпочати сезон 2013/14 безпосередньо у Прем'єр-лізі, зайнявши місце запорізького «Металурга», але від подібної пропозиції вирішила відмовитися.

Нинішній наставник «Буковини» Юрій Гій прийняв клуб у ледь не найбільш непростий період, замінивши на цій посаді Вадима Заєця. У п'яти поєдинках, проведених на посаді наставника «жовто-чорних», він із підопічними здобув дві перемоги («Десна», «Миколаїв») та зазнав трьох поразок («Олександрія», «Зірка» та «Нафтовик-Укрнафта»). Зараз же у скарбничці «Буковини» 15 очок. Також відзначимо, що клубу було зараховано технічну поразку з рахунком 0:3 за неявку на поєдинок із алчевською «Сталлю».

Зірок із неба «Буковина» не хапає, а тому зараз у складі команди не так багато футболістів, які заявили про себе у вітчизняному футболі. Можна згадати голкіпера Богдана Когута, який певний час захищав кольори «Оболоні» у Прем'єр-лізі. Артур Новотрясов, який у свої 21 награв 65 матчів за «Кримтемплицю», виступав у юнацькій збірній України. Зараз же найкориснішим гравцем команди є Олександр Семенюк, який пограв у дублі «Шахтаря» та столичної «Оболоні». На його рахунку два голи та два результативних паси у поточній першості. Враховуючи, що «Буковина» забивала лише 11 разів, показник пристойний, але лише на рівні власного клубу. Серед гравців 1-ї ліги за системою гол+пас він розташувався лише в третьому десятку.

Остання зустріч:

Чемпіонат України. 1-а ліга. 22-й тур

«Динамо-2» – «Буковина» – 1:1 (1:1)

5 квітня 2013 Київ, НТБ «Динамо», поле № 3

«Динамо-2»: Кичак, Кушніров (к), Рижук, Лухтанов, Чорноморець, Суарес, Гемега (Прокипчук, 71), Морозенко, Мединський (Коркішко, 72), Теміле, Воронков.

«Буковина»: Когут, Ятленко, Керчу, Новотрясов (Донець, 83), Лупашко, Вечтомов, Дорош (Найко, 77), Савін, Семенюк (Сибиряков, 46), Єлов (Да Сильва, 53), Платон (к).

Голи: Суарес (7) – Новотрясов (36).

Попередження: Кушніров (25) – Новотрясов (21), Платон (55).

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер