1-а ліга. 16-й тур. «Динамо-2» – «Десна». Прев'ю

1-а ліга. 16-й тур. «Динамо-2» – «Десна». Прев'ю

Зустріч відбудеться в Києві, на стадіоні «Динамо» ім. Валерія Лобановського. Початок о 13:30.

У прямій трансляції матч буде показано на телеканалі «Футбол».

«Динамо-2»: уперед за новою перемогою!

Перемога в останньому матчі над «Геліосом» стала ковтком свіжого повітря для Олександра Хацкевича та його підопічних. І в попередніх поєдинках гра динамівцям вдавалася, але банальні помилки, а часом і просте невезіння, не дозволяли залишити поле переможцями. У результаті в 14-му за ліком матчі динамівці здобули свою першу перемогу. На жаль, залишити останнє місце в турнірній таблиці вона поки не дозволила.

«Перше коло для нас узагалі склалося невдало, дай Боже, щоб ця перемога додала впевненості хлопцям. Вони можуть та вміють грати. А все інше залежить від них, від їхніх дій на футбольному полі», – так прокоментував ситуацію в команді Хацкевич.

До завершення першої частини сезону «біло-синім» ще доведеться провести шість зустрічей, успішний результат у яких дозволить залишити зону вильоту. Головне – почати справно набирати очки. Можливо, проведення матчу на клубному динамівському стадіоні, імені Валерія Лобановського, ще більше мотивує наших хлопців віддати всі сили заради гри та результату.

Недільний матч стане для «Динамо-2» третім за останні вісім днів. Молодим гравцям незвично виступати в такому графіку, часу на підготовку та на відновлення практично не залишається. Добре, що всі ці ігри було проведено вдома й не довелося витрачати дорогоцінні години на переїзди та перельоти.

Через травму під питанням участь нападника Дмитра Хльобаса. На вістрі атаки його готовий замінити герой останнього матчу проти «Геліоса», автор двох голів у ворота харків'ян Роман Яремчук.

Дискваліфікованих у складі «Динамо-2» немає. А ось Віталійсу Ягодінскісу, Дмитру Рижуку, Айїлі Юссуфу, Каталіну Карпу та Олександру Цибульник потрібно грати дисципліновано – вони перебувають під загрозою одноматчевої автоматичної дискваліфікації.

«Десна»: набуваючи впевненості з грою

Восени гра у «Десни» стала впевненішою, прийшов результат. Команда провела блискучу серію з чотирьох матчів, здобувши три перемоги та одного разу зігравши внічию. Цікаво, що в усіх цих іграх команда не пропустила жодного м'яча! Невдача спіткала команду лише в останній на даний момент зустрічі з «Нафтовик-Укрнафтою», в якій чернігівці вели в рахунку, але в підсумку поступилися.

Успішний результат дозволив «Десні» трохи виправити турнірне становище та залишити зону вильоту. Після 15-ти матчів в активі підопічних Олександра Рябоконя 17 очок та 12-е місце в турнірній таблиці. Прогрес у грі команди пов'язаний із двома основними чинниками – підвищенням надійності гри в захисті та чудовою формою Єгора Картушова, який забив в останніх п'яти матчах шість м'ячів.

Головний тренер чернігівської «Десни» Олександр Рябоконь із усією серйозністю готує свою команду до звітної зустрічі: «Дивився кілька матчів динамівців, за ігровими моментами вони нікому не поступалися. Хоча, за результатами команда на останньому місці. Чи зіграє нам на руку їхня гра з «Геліосом» посеред тижня? Ні, трьох-чотирьох днів більш ніж достатньо для молодих гравців, щоб відновитися. У нас є кадрові проблеми, від травм ніхто не застрахований. Проходить відчайдушна боротьба, тому гравці отримують ушкодження. Зараз я не можу розраховувати на кількох провідних гравців: Чепурненка, Білого, Плешакова. Нам їх не вистачає».

Обличчям до обличчя

У рамках турніру першої ліги команди провели між собою 19 матчів. «Динамо-2» перемогло сім разів, «Десна» чотири, ще вісім разів фіксувалася нічия. Різниця м'ячів 19:14 на користь киян.

Остання зустріч команд

Сезон 2013/14. Перша ліга. 1 тур

14.07.2013 р. м. Чернігів, стадіон ім. Юрія Гагаріна. 2,600 глядачів

«Десна» – «Динамо-2» – 0:0

«Десна»:
1.Федоренко, 2.Жук, 4.Мельник (к), 8.Білий, 12.Картушов, 3.Щедраков, 14.Чепурненко, 19.Малюк (6.Стеценко, 75), 17.Мачуленко (18.Гулордава, 84), 11.Бовтрук (16.Луценко, 72), 10.Бровкін (20.Плешаков, 78).

«Динамо-2»: 1.Рудько, 3.Рижук, 5.Братков (34.Сухомлинов, 66), 6.Акубардія, 2.Ягодінскіс, 13.Трубочкін, 4.Карп, 15.Цибульник (27.Чорноморець, 62), 17.Мякушко (25.Яремчук, 45), 8.Алієв (к), 10.Панфілов.

Попереджені: Мачуленко (15) – Цибульник (39).

© www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер