Перша ліга. 19 тур. «Олімпік» - «Динамо-2» - 1:0

Перша ліга. 19 тур. «Олімпік» - «Динамо-2» - 1:0

Слід сказати, що представник Донбасу в першому вітчизняному дивізіоні кардинально відрізняється від багатьох своїх побратимів по 1-й лізі і чимось нагадує... наше «Динамо-2». Як і у «біло-синіх», пріоритетним завданням донецьких «олімпійців» є підготовка до великого футбольного життя молодих футболістів. Починаючи з 2001 року, дня заснування клубу, пріоритетною метою стало залучення до футболу великої кількості дітей та юнаків регіону. Вже в перші роки існування чотири команди молодого донецького клубу подали заявки в Дитячо-юнацьку футбольну лігу України, ще чотири - в першість Донецька та області серед юнаків. Разом в інфраструктурою, коли пустир в одному з найстаріших районів Донецька - Боссе - перетворився на футбольний комплекс «Олімпік», росла і професійна команда з однойменною назвою, що завоювала в сезоні 2010/11 путівку в Першу лігу чемпіонату України. Є в «Олімпіка» і ще одна особливість, яка робить його взагалі унікальним серед усіх колективів, які грають на професійному рівні в країні. Але про це пізніше, а поки подивимося на стартовий склад підопічних Андрія Гусіна.

У порівнянні з попередньою грою в якій динамівці поступилися вдома ПФК «Олександрія» (1:2) старший тренер команди зробив три заміни. Замість залишених у запасі захисників Олександра Чорноморця і В'ячеслава Лухтанова на полі у звітній грі вийшли Кирило Козлов і Рудольф Сухомлинов. У лінії атаки не потрапив навіть у заявку нігерієць Франк Теміле, якого замінив Ігор Мединський.

Гра, що мала початися о 15.00, була несподівано перенесена на годину раніше, з причини того що стадіон «Олімпік» не обладнаний системою освітлення. А оскільки темніє в цю пору року рано, було вирішено розпочати поєдинок о 14 годині.

Матч розпочався обережно, суперники немов придивлялися один до одного. Загалом перші 45 хвилин пройшли у рівній боротьбі. На атаки господарів кияни відповідали своєю активністю, що в цілому урівнювало шанси сторін. Найнебезпечнішим у донеччан був 23-річний нападник Олександр Волков, який раз по раз намагався знаходити гострі продовження на передній лінії атаки «Олімпіка». У динамівців непогано виглядав болівієць Дієго Суарес, а кращий шанс для взяття воріт мав капітан команди Дмитро Кушніров, удар якого на 30-й хвилині прийшовся на праву від Заура Махарадзе штангу!

Одразу після перерви, намагаючись посилити тиск в атаці, Гусін випустив Олексія Хобленка, знявши з гри Сергія Шевчука. Динамівці, не гаючи часу, взялися за розхитування оборони господарів, причому найбільш активну роль в цих спробах грав Віталій Гемега. Забити, однак, йому не вдалося, в от «Олімпік» це зробив, після не очевидного пенальті, призначеного арбітром зустрічі харків'янином Сергієм Скирдою, в результаті зіткнення в штрафному майданчику Рижука та Іванова. Пенальті на 61-й хвилині чітко реалізував... 39-річний президент донецького клубу Владислав Гельзін. Власник клубу пройшов кадрову школу в донецькому «Металурзі», де працював віце-президентом у 1999-2001 роках, але по-справжньому йому вдалося втілити свої задуми і вдосталь награтися в футбол вже у власній команді.

Після пропущеного м'яча «біло-сині» активізувалися, перевели на певний час гру на половину поля суперників, але особливих дивідендів з цього не отримали. Заключні хвилини гри вже проходили у взаємних атаках, в яких відзначитися не вдалося нікому. У підсумку, мінімальна поразка команди Андрія Гусіна, що стала для «Динамо-2» вже 15-ю в 19 проведених матчах...

Перша ліга. 19-й тур.

09.11.12. м. Донецьк. Стадіон «Олімпік». 400 глядачів

«Олімпік» - «Динамо-2» - 1:0 (0:0)

«Олімпік»: Махарадзе, Іванов, Драченко, Гришко, Огиря, Дорошенко, Шериф (Лебідь, 46, Головченко, 90), Санжар (к, Ковалевський, 58), Волков, Гельзін (Левига, 63), Грибанов.

«Динамо-2»: Рудько, Кушніров (к), Козлов, Рижук, Сухомлинов, Суарес, Фаворов (Лухтанов, 78), Гемега, Ісраїлов (Єрмаченко, 88), Шевчук (Хобленко, 46), Мединський (Боровик, 82) .

Гол: Гельзін (61, пен).

Попередження: Хобленко (77).

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер