1-а ліга. 1-й тур. «Десна» – «Динамо-2» – 0:0

1-а ліга. 1-й тур. «Десна» – «Динамо-2» – 0:0

Склад «Динамо-2» у літнє міжсезоння значно змінився. У першу чергу, це була ініціатива нового старшого тренера команди Олександра Хацкевича, який залучив для виступів на серйозному рівні першої ліги вчорашніх гравців молодіжного складу та U-19. Із капітанською пов’язкою на гру киян вивів нещодавній гравець основного складу Олександр Алієв. У цьому сезоні півзахисник заявлений для виступів у першій лізі, а матч у Чернігові став для нього сотим на цьому рівні.

«Десна» через чотири сезону повернулася до першої ліги, а з нею й свято футболу на береги Десни. Відкриття викликало ажіотаж в обласному центрі, прийшло багато вболівальників, а перед стартовим свистком арбітра відбулася урочиста церемонія. Можна вважати, підопічні досвідченого тренера Олександра Рябоконя мають намір надовго закріпитися в другій за рівнем українській лізі. Кардинально коротке літнє міжсезоння тренер склад вирішив не змінювати, обмежившись вибірковим підсиленням. В атаці лідером команди є Дмитро Бровкін, який пройшов гарну школу, свого часу саме в «Динамо-2»...

Ігрові аспекти

У дебюті зустрічі динамівці виглядали активно, провівши низку небезпечних атак. Майстерність дальніх ударів продемонстрував Алієв. На 3-й хвилині його удар із 25-ти метрів грудьми парирував воротар, а ще за три хвилини лише поперечина врятувала ворота чернігівчан.

Під кінець першої чверті години В'ячеслав Панфілов знайшов у штрафному майданчику Сергія Мякушка, якому з вигідної позиції завдати удару завадили захисники. Весь перший тайм команди по черзі проводили доволі небезпечні атаки, відкритою та змістовною грою викликаючи захоплення у глядачів. Під кінець тайму стався неприємний епізод. Настирливий Мякушко отримав травму та був замінений на Романа Яремчука. Для нападника, який став найкращим бомбардиром минулорічного чемпіонату України U-19, а в завершальній грі молодіжної першості забив за «біло-синіх» два м'ячі, це був дебют на такому рівні.

Після перерви активніше виглядали вже господарі. Воротарю «біло-синіх» раз по раз доводилося вступати у гру, рятуючи команду від небезпечних ударів. На 57-й хвилині Артур ледь не схибив, спочатку після подачі з кутового спіймавши м'яч, а потім викинувши його в ноги супернику. Тут успіх був на боці динамівця – удар Мачуленка пройшов у метрі від стійки.

Хоча гравці «Десни» активно виглядали в атаці, йти вперед великими силами все ж побоювалися. Динамівці обрали звичну для гостьових ігор тактику контратак, постійно тримаючи в напрузі оборону суперника. На 70-й хвилині міг відкрити рахунок Панфілов – воротар Федоренко впорався з його ударом із величезними труднощами.

У заключній десятихвилинці перемогу могла вирвати «Десна», але ударам Плешакова та Білого не вистачило точності. У підсумку нічия – 0:0.

На 80-й хвилині Плешаков зліва увірвався до воротарського майданчика та завдав потужного удару – м'яч ледь не порвав сітку з її зовнішнього боку. А в наступній атаці Білий, опинившись віч-на-віч із воротарем, обвідним ударом обвів і ворота. Успіх тут був на боці киян.

Ключовий момент

За вісім хвилин до фінального свистка Білий вийшов віч-на-віч із Рудьком, і здавалося, спрямувавши м'яча повз динамівського воротаря, готовий був скинути радісно руки догори, але шкіряна сфера пролетіла повз ворота...

Топ-персона

Голкіпер «біло-синіх» Артур Рудько провів відмінний матч. Як мінімум у трьох епізодах він врятував команду від пропущеного м'яча, зробивши свій внесок у здобуття першого турнірного очка в сезоні.

Чемпіонат України 2013/14. Перша ліга. 1 тур

14.07.2013. м.Чернігів, стадіон ім.Юрія Гагаріна. 2,600 глядачів

«Десна» – «Динамо-2» – 0:0

«Десна»:
1.Федоренко, 2.Жук, 4.Мельник (к), 8.Білий, 12.Картушов, 3.Щедраков, 14.Чепурненко, 19.Малюк (6.Стеценко, 75), 17.Мачуленко (18.Гулордава, 84), 11.Бовтрук (16.Луценко, 72), 10.Бровкін (20.Плешаков, 78).

«Динамо-2»: 1.Рудько, 3.Рижук, 5.Братков (34.Сухомлинов, 66), 6.Акубардія, 2.Ягодінскіс, 13.Трубочкін, 4.Карп, 15.Цибульник (27.Чорноморець, 62 ), 17.Мякушко (25.Яремчук, 45), 8.Алієв (к), 10.Панфілов.

Попереджені: Мачуленко (15) – Цибульник (39).

© www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер