1-а ліга. 2-й тур. «Динамо-2» – ПФК «Олександрія» – 0:0

1-а ліга. 2-й тур. «Динамо-2» – ПФК «Олександрія» – 0:0

У напруженому поєдинку було присутнє все: боротьба, небезпечні моменти, попередження, вилучення. Не було одного, забитих м'ячів. Команди розійшлися миром, задовольнившись нульовою нічиєю.

У складі «Динамо-2» у порівнянні з першим туром тренер Олександр Хацкевич зробив дві зміни. Із заявки на сезон було відзаявлено голкіпера Артур Рудька (у зв'язку з переведенням до першої команди), його місце у воротах зайняв Анатолій Тимофеєв. У захисті зіграв В'ячеслав Лухтанов, який замінив Антона Браткова.

Ігрові аспекти

Ще два місяці тому практично весь нинішній склад «Динамо-2» виступав у молодіжній першості. Перехід юних хлопців до турніру рангом вище не пройшов безслідно. Гравці звикають до справжньої чоловічої боротьби, високих швидкостей, хитрощів більш досвідчених суперників. Динамівці проходять хорошу футбольну школу, яка їм у кар'єрі ще обов'язково знадобиться.

У поєдинку першого туру олександрійці невдало почали гру, пропустивши від «Нафтовика» два м'ячі. Підопічні Володимира Шарана, який, до слова, на початку 90-х років виступав у складі «Динамо», потім ціною величезних зусиль змінили перебіг зустрічі, в підсумку вигравши 4:3. Не повторюючи припущених помилок, гості з перших хвилин пішли в атаку, створивши динамівським захисникам чимало неприємних ситуацій.

Після кількох небезпечних подач із кутових та дальніх ударів, на 24-й хвилині «Олександрія» отримала реальну можливість для взяття воріт. Коломоєць опинився на ударній позиції у штрафному майданчику й «розстрілював» ворота – Тимофеєв примудрився неймовірним чином потягнути його удар. Першим на добивання встигнув Кіча, але спрямований ним із кількох метрів м'яч влучив у стійку та вилетів у поле!

До цього моменту на лаві запасних динамівців уже не було Олександра Хацкевича. Тренер не погодився з одним із рішень арбітра, сказав про це четвертому рефері, після чого отримав «червону» картку. Гру Хацкевич додивлявся поза межами технічної зони.

Ближче до завершення першого тайму динамівці стали частіше переходити на чужу половину поля, а на 37-й хвилині й узагалі могли відкрити рахунок. В'ячеслав Панфілов ударом головою завершував подачу Дмитра Рижука, але спрямував м'яча трохи вище поперечини. Зі штрафного з 20-ти метрів пробивав Олександр Алієв – на шляху м'яча стала «стінка».

Якщо до перерви ініціативою володіли гості, у другому таймі їхній атакуючий запал згас, гра вирівнялася. Активністю у складі «Олександрії» відзначався досвідчений Сергій Старенький, в одному з моментів його удар прийшовся в хрестовину! В останню чверть години тренери «біло-синіх» провели відразу три заміни, додавши свіжості у гру команди. На жаль, в одному з епізодів друге попередження від арбітра отримав Алієв, достроково залишивши поле.

Кінцівка зустрічі була багатою на небезпечні атаки. У гравців ніби відкрилося друге дихання, Сидоренко, який у компенсований час вийшов на заміну, пробив трохи вище поперечини. А в наступній атаці «Динамо-2» мало відмінний момент, щоб вирвати перемогу! Сергій Мякушко прихованим пасом із лівого флангу знайшов у штрафному майданчику Дмитра Хльобаса, проте той, увірвавшись до штрафного майданчика, не зміг переграти вихованця динамівської академії Леванідова, який вибіг на нього.

Ключовий момент

Компенсовані арбітром п'ять хвилин могли вирішити багато чого. Забити вирішальний м'яч та принести своїй команді перемогу могли Хльобас та Сидоренко. Але в підсумку нульова нічия, друга поспіль для «Динамо-2» в нинішньому сезоні.

Топ-персона

Вище за всілякі похвали зіграв голкіпер киян Анатолій Тимофеєв.

21-річний динамівець урятував команду в кількох небезпечних моментах, а коли й він був безсилим, двічі йому на допомогу приходив каркас воріт.

Чемпіонат України 2013/14. 1-а ліга. 2 тур

20.07.2013. смт.Чапаївка, НТБ «Динамо». 400 глядачів

«Динамо-2» – ПФК «Олександрія» – 0:0

«Динамо-2»:
Тимофеєв, Рижук, Акубардія (Чорноморець, 77), Ягодінскіс, Трубочкін, Лухтанов, Карп, Цибульник (Савченко, 77), Мякушко, Алієв (к), Панфілов (Хльобас, 77).

ПФК «Олександрія»: Леванідов, Сухоцький, Кіча (Соломко, 60), Запорожан (к), Грицук (Локтіонов, 72), Шендрик, Старенький, Коломоєць, Микицей, Бондаренко (Сидоренко, 71), Басов.

Попереджені: Алієв (48), Акубардія (60) – Бондаренко (36), Сухоцький (81).

Вилучений: Алієв (89, друге попередження).

© www.fcdynamo.kiev.ua

* Фото В.Раснера

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер