1-а ліга. 3-й тур. «Зірка» – «Динамо-2» – 1:0

1-а ліга. 3-й тур. «Зірка» – «Динамо-2» – 1:0

Нульові нічиї в перших двох турах лише додали мотивації молодим динамівцям. Молода команда Олександра Хацкевича хоч і будується по ходу сезону, вже є доволі міцним монолітом, готовим спричинити проблеми для будь-якого суперника в 1-й лізі. У порівнянні з попередньою грою проти «Олександрії», тренери провели три заміни. Замість Лухтанова, Мякушка та Алієва (пропускав матч через автоматичну дискваліфікацію) вийшли Чорноморець, Ісраїлов та Яремчук.

Ігрові аспекти

Чудова погода та футбольна атмосфера на головній спортивній арені Кіровограда лише сприяла прояву динамічної та видовищної гри у виконанні обох команд. Особливо старалися господарі, які бажали повернути віру своїх уболівальників після розгромної поразки минулого уїк-енду від «Нафтовика» 0:4.

Вже на 13-й хвилині вони були близькими до взяття воріт, але після навісу Мостового головою не влучив по м'ячу Галенко. Поступово гра вирівнялася й уже динамівець Дмитро Рижук міг записати своє прізвище на табло, якби був влучнішим, замикаючи фланговий простріл. Штрафний у 17-ти метрах від воріт заробив Роман Яремчук. Пробивав Ахлетдін Ісраїлов – господарів урятувала «стінка».

Переважно в першому таймі обопільні атаки суперників завершувалися закиданнями м'яча у вільні зони або навісами до штрафного майданчика з флангів. Захисники були уважними й рахунок так і не було відкрито.

У перерві кожен із наставників команд провів по заміні, а коли гра поновилася, глядачі стали свідками голу. Гравці «Зірки» скористалися метушнею у штрафному майданчику під час подачі кутового, Шаврін першим встигнув до м'яча й, добре приклавшись, вбив його у ворота – 1:0, динамівці пропустили перший м'яч як у матчі, так і в сезоні. На «замку» їм вдавалося утримувати ворота 227 хвилин.

У «біло-синіх» попереду був цілий тайм, щоб виправити становище. Але ініціативу до своїх рук гості змогли прибрати лише в завершальну чверть години. До цього гра проходила на зустрічних курсах, гравці «Зірки» явно були задоволені результатом, постійно затягуючи час.

У середині другого тайму тренери «Динамо-2» провели три заміни, освіживши лінію атаки. На 69-й хвилині латвійський захисник Віталійс Ягодінскіс підключився до атаки й головою пробив поруч зі стійкою.

У фінальному штурмі воріт кіровоградців взяли участь буквально всі динамівці. Була можливість зрівняти рахунок в Олега Маіка, інші атаки були перспективними, але до ударів не доходили. Ледь не провели другий м'яч господарі. Тимофеєв спромігся відбити удар Рудницького, після чого м'яч влучив у стійку й відскочив у поле. У підсумку, «Динамо-2» поступилося «Зірці» – 0:1, зазнавши першої поразки в сезоні.

Топ-персона

У складі «Динамо-2» найкращим був воротар Тимофеєв, а в «Зірки» активним був Логінов та автор забитого м'яча Шаврін.

Ключовий момент

За десять хвилин після виходу на поле Олег Маїк міг стати героєм зустрічі. Але замикаючи навіс Бадрі Акубардії, з перспективної позиції пробив прямо в руки воротарю.

Чемпіонат України. Фавбет-Ліга 1. 3-й тур

27.07.2013, м.Кіровоград, стадіон «Зірка». 2500 глядачів

«Зірка» – «Динамо-2» – 1:0 (0:0)

«Зірка»:
1.Ширяєв (к), 4.Мостовий, 5.Бочкур, 10.Шаврін, 11.Галенко (2.Порошин, 72), 15.Степанов, 16.Гонщик, 24.Тітов (66.Осадчий, 46), 55.Смалько, 77.Чичиков (7.Рудницький, 85), 79.Логінов (19.Бурдіян, 90).

«Динамо-2»: 32.Тимофеєв, 3.Рижук (к), 6.Акубардія, 2.Ягодінскіс, 13.Трубочкін, 27.Чорноморець, 4.Карп, 15.Цибульник (19.Дієго Суарес, 62), 7.Ісраїлов (14.Савченко, 46), 10.Панфілов (9.Хльобас, 57), 25.Яремчук (11.Маїк, 71).

Гол: Шаврін (47).

Попереджені: Мостовий (49), Порошин (90+2) – Акубардія (46), Карп (67).

© www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер