1-а ліга. 4-й тур. «Динамо-2» – МФК «Миколаїв». Прев'ю

1-а ліга. 4-й тур. «Динамо-2» – МФК «Миколаїв». Прев'ю

Гра відбудеться на стадіоні «Динамо» ім. Валерія Лобановського й розпочнеться о 16:00.

«Динамо-2»: не забиваємо, але й не пропускаємо

У сезоні, що стартував, «Динамо-2» залишається поки єдиною командою без забитих голів. Однак і оборона в «біло-синіх» – одна з найкращих: лише один пропущений м'яч за три тури, менше тільки в лідера – алчевської «Сталі».

Після нульових нічиїх в іграх з «Десною» та «Олександрією», у третьому турі «Динамо-2» поступилося в гостях кіровоградській «Зірці» з мінімальним рахунком – 0:1. У тій зустрічі на тренерській лаві «біло-синіх» не було Олександра Хацкевича, який відбував дискваліфікацію за вилучення у грі з «Олександрією». Також пропускав матч у Кіровограді найдосвідченіший гравець команди Олександр Алієв, який отримав у попередній грі дві жовті картки.

Повернення на лавку старшого тренера, а також досвідченого капітана має додати молодим хлопцям упевненості, адже «Динамо-2» є наймолодшою ​​командою ліги. Після Алієва, найстаршому гравцю команди, латвійцю Віталійсу Ягодінскісу, лише 21 рік.

Варто сказати, що перші тури пішли на звикання гравців до нового для себе змагання, адже більшість із них раніше грали лише в молодіжному чемпіонаті. Одним зі стратегічних завдань нинішнього тренерського штабу «Динамо-2» в цих іграх було формування основного кістяка команди. У результаті в усіх трьох матчах взяли участь дев'ять гравців.

Із гравцями оборони, а також воротарем Хацкевич, судячи з усього, визначився. По три гри провели захисники Акубардія, Рижук, Трубочкін, Чорноморець та Ягодінскіс, а голкіпер Тимофеєв, змінивши на посту номер один Рудька, в обох проведених зустрічах визнавався найкращим на полі у складі «біло-синіх».

У середній лінії гравцями основного складу можуть вважати себе Савченко, Цибульник та Карп. Звичайно, до них варто додати й Алієва, який пропустив одну гру через дискваліфікацію. У нападі команди є варіативність, і тренерський штаб перебуває в пошуку. Всі три матчі провів Панфілов, а Хльобас та Яремчук зіграли по дві гри.

Загалом же головний наставник «біло-синіх» задіяв у трьох турах 21-го виконавця, один із яких, Артур Рудько, на даний момент уже перебуває поза заявкою на 1-у лігу. Свій шанс отримали всі нападники, які перебували в розпорядженні тренерського штабу, однак відкрити лік забитим голам поки жодному з них не вдалося. Можливо, ситуацію змінить повернення зі Студентських ігор Ігоря Мединського, який уже не перший сезон грає в 1-й лізі.

МФК «Миколаїв»: тренер новий, амбіції ті ж

Минулий сезон МФК «Миколаїв» завершив на шостому місці, а якби не зняття трьох очок ще на старті сезону, то «корабели» були б п'ятими. Впродовж сезону клуб мав серйозні фінансові труднощі, гравцям не виплачувалася зарплата, однак після зміни керівництва ці проблеми вирішилися, що дозволило миколаївцям до завершення сезону боротися за високі місця.

Влітку в клубі наших гостей сталася зміна тренера. Руслана Забранського, який перевівся на посаду тренера СДЮШОР клубу, на тренерському містку змінив 52-річний Олег Федорчук. Заміна наставника не пов'язана з результатами команди, навпаки, керівництво клубу в особі нового президента Гургена Оронюка залишилося задоволеним виконаною Забранським роботою:

«У першу чергу, хочу подякувати Руслану Забранському за виконану роботу. Він виконав поставлене завдання, зберіг колектив та в підсумку посів шосте місце. Однак ще навесні він казав мені про те, що сили його на межі й просив дати можливість відпочити. Я з розумінням поставився до прохання Руслана, знаючи, що зараз він перебуває у стані «вичавленого лимона». Вимагати від людини неможливого я не хочу й морально не можу, тому було прийнято рішення задовольнити його відставку».

Перед Федорчуком керівництво ставить завдання втримати місце в п'ятірці найкращих команд 1-ї ліги. З попереднього складу досвідчений наставник залишив 14 гравців. Це основа команди, ті футболісти, які привели команду до позитивного результату за підсумками минулого сезону. Також команду підсилили кілька виконавців, які прийшли з команд 1-ї та навіть Прем'єр-ліги. За словами нового головного тренера, команда провела хорошу трансферну кампанію в міжсезоння:

«Футболісти, які залишилися в команді, достатньо кваліфіковані. Є багато перспективних хлопців. Можу сказати, що загалом кістяк команди, яка грала в минулому чемпіонаті, збережений. До того ж, я вважаю, ми провели хорошу селекцію. Прийшли гравці на ті позиції, які вимагали підсилення ».

У «Зорі» в оренду було взято воротаря Дмитра Козаченка. Також команда підсилилася досвідченим захисником Євгеном Пєсковим, в якого закінчився контракт із полтавською «Ворсклою». Інші новачки – Володимир Найко, Георгій Джгереная, Олександр Бринько, Володимир Ординський, Михайло Сергійчук.

У стартових зустрічах «Миколаїв» зібрав усі можливі результати – перемогу, нічию та поразку, й посідає після трьох турів восьме місце. Попередній матч команда завершила внічию на своєму полі з охтирським «Нафтовиком». До слова, у третьому турі Федорчук, як і Олександр Хацкевич, відбував дискваліфікацію. Наставник «корабелів» залишився незадоволений грою своєї команди: «Ми незадоволені ані грою, ані результатом. Команда розраховувала на перемогу. Ми створили дуже багато моментів. Завдали 19 ударів по воротах, але чомусь забили лише один м'яч. Було багато поспіху, метушні».

До гри з «Динамо-2» Федорчук готує команду дуже ретельно, наголошуючи, що його підопічні будуть грати лише на перемогу: «Ми подивилися три матчі за участю «Динамо-2». Команда підсилилася, стала організованішою. Те, що вони пропустили лише три м'ячі в новому сезоні, говорить багато про що. У них у команді є лідер – Алієв. Проблеми ті ж, що й у нас: будується новий колектив, багато новачків. Вважаю, що «Динамо-2» у цьому сезоні буде відбирати в багатьох команд очки, хотілося б, щоб не в нас. Після втрати очок вдома ми готуємося лише перемагати на виїзді, щоб надолужувати згаяне».

МФК «Миколаїв» має величезну підтримку мешканців свого міста. У минулому сезоні на домашньому матчі «корабелів» була зафіксована найбільша відвідуваність у лізі – 12 000 глядачів. До слова, суперниками команди в цій грі були якраз «біло-сині» з «Динамо-2». Клуб організовує для своїх уболівальників поїздки на виїзні матчі, тож і в недільному поєдинку гості не залишаться без підтримки.

Остання зустріч команд

Загалом суперники провели між собою 28 матчів. 14 перемог на рахунку «Динамо-2», сім разів вигравав «Миколаїв» та ще сім поєдинків завершилися внічию. Загальна різниця м'ячів – 53:27 на користь «біло-синіх».

У Києві було зіграно 14 ігор. У 11-ти з них переможцями були динамівці, два рази фіксувалася нічия та одного разу успіх був на боці «корабелів». Різниця м'ячів – 34:7 на користь «Динамо-2».

Останнє рандеву «Динамо-2» та МФК «Миколаїв» відбулося зовсім нещодавно, наприкінці минулого сезону. Тоді ключовим стало вилучення голкіпера «біло-синіх» Артема Кичака та призначений пенальті у ворота команди Андрія Гусіна в середині першого тайму.

1-а ліга. 32 тур

26.05.2013. м.Миколаїв. Центральний міський стадіон. 12 000 глядачів

МФК «Миколаїв» – «Динамо-2» – 2:0 (1:0)

МФК «Миколаїв»:
Товт (к) (Восконян, 90+2), Кучеренко (Берко, 57), Чорний (Гудзікевич, 73), Луценко, Чучман, Голенков, Ковальов, Каблаш, Гибалюк, Буличов (Леонідов, 79), Безсалов.

«Динамо-2»: Кичак (к), Козлов, Адаменко, Чорноморець, Балан, Бутенін, Дієго Суарес, Гемега (Прокипчук, 75), Ісраїлов, Морозенко (Боровик, 75), Теміле (Шевчук, 9; Рудько, 32).

Голи: Кучеренко (33, з пенальті), Берко (68).

Попереджені: Чорний (16) – Адаменко (38), Чорноморець (52), Морозенко (55), Дієго Суарес (90).

Вилучений: Кичак (31).

На полі «Динамо-2» останнє побачення команд також завершилося на користь «Миколаєва». У жовтні минулого року гості здобули перемогу в Києві завдяки дублю Бобаля. У тому матчі один із м'ячів «корабели» також забили з пенальті.

1-а ліга. 15-й тур

15.10.2012 м. Київ. Стадіон «Динамо» ім. В.В. Лобановського. 175 глядачів

«Динамо-2» – МФК «Миколаїв» – 1:2 (0:2)

«Динамо-2»:
Рудько, Козлов, Кушніров (к), Фаворов, Прокипчук (Хобленко, 46), Чорноморець (Сухомлинов, 46), Мединський, Ісраїлов, Гемега, Теміле, Ель Каддурі.

МФК «Миколаїв»: Чуваєв, Зелді (Берко, 59), Леонідов, Чаус, Семенина, Тарасенко, Чорний, Давидов (к), Голенков, Ковальов, Бобаль (Ліщук, 46).

© www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер