1-а ліга. 5-й тур. «Нафтовик-Укрнафта» – «Динамо-2». Прев'ю

1-а ліга. 5-й тур. «Нафтовик-Укрнафта» – «Динамо-2». Прев'ю

«Динамо»: мужніти з кожною грою

Здавалося б, ведучи в рахунку та контролюючи перебіг поєдинку, ніщо в минулому турі не могло завадити «Динамо-2» здобути свою першу перемогу в новому сезоні. Тим не менш, дві атаки «Миколаєва» та два необов'язкових голи перевернули все догори дригом.

Це в черговий раз говорить про те, що молодим футболістам «Динамо» просто бракує досвіду гри на подібному рівні, що призводить до втрати концентрації наприкінці гри і, як наслідок, залишає команду без очок.

І все ж капітану «біло-синіх» Олександру Алієву нарешті вдалося перервати своєрідне безгольове «прокляття», яке ось уже три тури тиснуло на плечі футболістів «Динамо-2». Будемо сподіватися, що цей гол додасть упевненості підопічним Олександра Хацкевича, адже наша команда, на жаль, після 4-х турів посідає передостанню сходинку в 1-й лізі, набравши лише два очки.

Проте наставник «Динамо-2» Олександр Хацкевич абсолютно не втрачає оптимізму й із розумінням ставиться до ситуації, що склалася:

«Хлопці б'ються за кожен м'яч, поки є сили та рух. Жодних претензій щодо бажання та самовіддачі пред'явити хлопцям не можна. Хто наскільки готовий, і хто як розуміє цей чоловічий футбол, так і грає. Команда не здається, грає 0:0 чи поступається мінімально, з різницею в один м'яч. Із цими ж гравцями ми проходили два роки тому молодіжну першість. Рахунок може бути будь-яким, можна як виграти, так і програти, але якщо немає бажання, руху та самовіддачі, ніхто не буде і зростати. Потрібно мужніти з кожною грою».

«Нафтовик-Укрнафта»: багато забиває... та пропускає

Непростим стартовий відрізок сезону видався і для «Нафтовика». Після 4-х турів підопічні відомого радянського гравця та тренера Євгена Яровенка, який левову частку свого футбольного життя віддав саме Україні, розташувалися на 10-му рядку в таблиці. В активі «Нафтовика», який ще зовсім нещодавно виступав в еліті українського футболу, дві нічиїх та по одній перемозі й поразці.

Але саме команда з Охтирки зараз є найбільш результативним колективом ліги, забивши вже десять м'ячів. Багато в чому такому результату посприяла успішна робота на літньому трансферному ринку. Зокрема, до команди прийшов Віталій Прокопченко – нападник, який у минулому сезоні, виступаючи за «Титан», забив 13 м'ячів та став одним із найкращих бомбардирів 1-ї ліги. У цьому ж сезоні на його рахунку вже три влучних удари лише за 174 хвилини на футбольному полі.

Інша справа – оборона. За кількістю пропущених м'ячів «Нафтовик», разом із кіровоградською «Зіркою», посідає останнє місце – сім голів. «Динамо-2», у свою чергу, пропускало лише три рази. Та й середній вік майбутніх господарів зустрічі на 6,2 року більше, ніж у підопічних Олександра Хацкевича (26,2 проти 20), що говорить про перевагу в досвіді виступів на подібному рівні.

У 4-му турі «Нафтовик» у гостях зустрічався з тернопільською «Нивою». Поєдинок цих двох команд завершився бойовою нічиєю – 2:2. А останнім матчем у виконанні команди Євгена Яровенка була гостьова зустріч проти «УкрАгроКому» в другому попередньому етапі національного кубка. Зазначимо, що в цій грі перемогу святкували господарі з рахунком 1:0.

Остання зустріч

1-а ліга. Сезон 2012/13. 30-й тур

12.10.2012. м.Охтирка. Стадіон «Нафтовик».

«Нафтовик-Укрнафта» – «Динамо-2» – 0:1 (0:0)

«Нафтовик-Укрнафта»:
Цурилов, Бояринцев (к), Васильєв, Єрмак (Вайда, 62), Ховбоша (Саванчук, 43), Тарасенко (Войцеховський, 46), Артюх, Зайчук, Світличний, Радіонов, Левига (Кисіль, 59) .

«Динамо-2»: Кичак, Кушніров (к), Козлов (Лухтанов, 90), Рижук, Балан, Дієго Суарес, Гемега, Каверін (Хобленко, 90+1), Ісраїлов (Теміле, 90), Морозенко, Мединський.

Гол: Мединський (68).

Попереджені: Войцеховський (73), Світличний (80) – Рижук (32).

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер