Перша ліга. «Арсенал» (БЦ) – «Динамо-2». Прев’ю

Перша ліга. «Арсенал» (БЦ) – «Динамо-2». Прев’ю

«Динамо-2»: за першими «осінніми» очками

Останнього разу в першій лізі динамівці перемагали в серпні. У вересні команда програла чотири рази, ще одного разу в жовтні, в результаті спустившись на самий низ турнірної таблиці. Як звідти вибратися, як налагодити гру - в останні тижні ці питання не дають спокійно спати тренеру «біло-синіх» Андрію Гусіну. Минулої весни динамівці показували вельми цікаву гру, у підсумку фінішувавши сьомими. Рівноцінно замінити лідерів, які пішли в інші команди, у молоді поки не виходить, звідси і незадовільний результат.

Щоб потроху до динамівців став приходити результат, потрібно поки небагато: менше помилятися. «Поки ми не будемо грати на нуль, поки не припинимо дарувати м'ячі суперникам і пропускати безглузді голи, перемогти нам буде важко», - зазначив наставник другої за рангом динамівської команди після нещодавньої гри з «Нафтовиком», що завершилася поразкою його підопічних 0:2. Дві безглузді помилки в середині першого тайму поставили хрест на всіх надіях зіграти хоча б внічию. Звісно, на помилках вчаться і без подібних помилок не обходиться становлення жодного професійного футболіста.

Незважаючи на останні невдачі, в Білу Церкву «Динамо-2» вирушає за перемогою. Справи у «Арсенала» йдуть не набагато краще, а враховуючи молодість і спортивну злість динамівців, їхні шанси виглядають кращими.

«Арсенал»: боротьба за виживання

У нинішньому чемпіонаті 1-ої ліги білоцерківські «Каноніри» непогано розпочали виступи, на старті першості обігравши «Севастополь», «Олімпік» і зігравши внічию з «Олександрією». Продовжити в розпочатому руслі не вдалося. В останніх восьми зустрічах команда сім разів поступилася і звалилася на передостаннє місце у турнірній таблиці. Від «Динамо-2» господарів відокремлюють лише три пункти.

Після серії невдач в останніх числах вересня подав у відставку головний тренер команди Ігор Артимович. «На жаль, у 12 турах ми набрали лише 10 очок. Є такий вислів: якщо команда виграє - це її заслуга, якщо ж програє - провина тренера. Чудово все розуміючи, я прийняв рішення про відставку. Зізнаюся чесно: рішення далося мені нелегко, але в той же час далі так тривати не могло».

На наступну гру, проти «Зірки» (1:2), «Арсенал» з приставкою в.о. вивів Олег Сокирко. Після цієї зустрічі він так охарактеризував причину останніх невдач: «Тут, якщо можна так сказати, комплекс проблем. У тактичному плані, селекції... Ми не посилилися, ким хотіли, крім того, кілька хлопців пішли з команди. Зокрема, наш головний голеадор Володимир Постолатьєв. Звичайно ж, видно, що з психологією проблеми: у нас склад практично той же, що й був у минулому сезоні, коли «Арсенал» посів четверте місце. Хлопці досі літають у хмарах, а потрібно вже на землю спускатися, третина чемпіонату позаду! Ми будемо працювати, щоб вибратися з цієї ситуації».

В останні три дні «Арсенал» міг навіть знятися з першості. Але на радість шанувальникам клубу цього не трапилося. За участі зацікавлених сторін, а саме: ПФЛ, Федерації футболу Київської області, президента «Арсеналу» Юрія Горобця і місцевого підприємця Андрія Засухи знайдені шляхи виходу з ситуації, що склалася, дані фінансові гарантії. Наскільки ця інформація надихне гравців і тренерів, побачимо у матчі проти «Динамо-2».

Останні зустрічі команд

В обох матчах у минулому сезоні «Арсенал» переміг.

У першому колі на НТБ «Динамо» з рахунком 2:0, завдяки точним ударам в середині першого тайму Дмитра Леонова та Володимира Постолатьева.

У Білій Церкві перевага «канонірів» було мінімальною - 1:0. Вирішальний м'яч наприкінці зустрічі забив усе той же Постолатьєв, який нині відсутній.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер