1-а ліга. «Миколаїв» – «Динамо-2». Прев'ю

1-а ліга. «Миколаїв» – «Динамо-2». Прев'ю

Матч відбудеться на Центральному міському стадіоні, початок о 13.00

«Динамо-2»: переможна серія наприкінці року

Протягом усієї першої половини сезону «Динамо-2» демонструвало хорошу гру, однак цього було недостатньо для досягнення результату. Позначався досвід суперників, як у плані віку, так і виступів у першій лізі. Іноді не вистачало банального щастя, наприклад, у матчах з «УкрАгроКомом», «Буковиною» та «Олександрією», в яких вирішальні м'ячі були пропущені на 90+3-й, 90+5- й та 89-й хвилинах відповідно.

Ближче до завершення осінньої частини першості до підопічних Олександра Хацкевича прийшов і результат. В останніх п'яти матчах динамівці тричі перемогли (в останніх двох – із однаковим рахунком 1:0 кіровоградську «Зірку» та охтирський «Нафтовик»). Наша команда все ще перебуває на останньому місці в турнірній таблиці, але набрані очки дозволили наблизитися до передостаннього місця на відстань лише трьох турнірних пунктів. У разі успіху, навесні в решті 11-ти матчах сезону завдання зберегти місце в 1-й лізі залишиться цілком реальним.

Залишився задоволеним останніми результатами своїх підопічних і наставник команди Олександр Хацкевич: «Із кожним матчем наша гра поліпшується. Тренеру потрібно припиняти тренувати команду, коли в неї немає характеру. А в цих хлопців він є. Вони мають додавати з кожною грою. Якщо навіть щось не вдається, то вони все одно б'ються, борються один за одного, підтримують. Це сприяє прогресу як в індивідуальному, так і в командному плані».

У процесі створення нової команди, в першій частині сезону тренерському штабу вдалося налагодити надійну й упевнену гру команди в захисті. «Динамо-2» пропустило лише 17 м'ячів, це другий показник у лізі, менше лише в «Десни». Відзначимо, що в матчі з «Миколаєвом» команді не зможе допомогти Дієго Суарес, який отримав у минулому поєдинку пошкодження плеча. У моменті, коли болівієць виходив віч-на-віч із воротарем, йому просто не вистачило поля й, падаючи, він плечем вдарився у бетонну стіну. Тепер футболісту найближчі три тижні доведеться присвятити відновленню.

Через дискваліфікацію матч у Миколаєві пропустить захисник Іван Трубочкін.

МФК «Миколаїв»: тренерські зміни

Минулий сезон МФК «Миколаїв» завершив на шостому місці, а якби не зняття трьох очок ще на старті, то «корабели» були б п'ятими. Впродовж сезону клуб мав серйозні фінансові труднощі, проте після зміни керівництва проблеми вирішилися, що дозволило миколаївцям до завершення сезону боротися за високі місця. Влітку в клубі відбулася зміна тренера. Руслана Забранського, який перейшов на роботу до СДЮШОР, на тренерському містку змінив 52-річний Олег Федорчук. Перед ним було поставлено завдання втримати місце у п'ятірці найкращих команд 1-ї ліги.

Досягти поставленої мети виявилося не так просто. У 17-ти матчах миколаївці здобули лише чотири перемоги (у тому числі, й у Києві над «Динамо-2» у першому колі) та тричі зіграли внічию. А в Кубку країни спромоглися дістатися 1/8 фіналу, де поступилися донецькому «Шахтарю». На початку листопада, після домашньої поразки від тернопільської «Ниви» 1:4, Федорчук подав у відставку.

Виконуючим обов'язки головного тренера до завершення першої частини сезону призначено Володимира Пономаренка. З ним миколаївці на виїзді переграли «Нафтовик» із Охтирки та поступилися «Авангарду» з Краматорська.

У разі перемоги над «Динамо-2», «Миколаїв» може піднятися в турнірній таблиці на одну позицію, обійшовши харківський «Геліос». Якщо ж успіх святкуватимуть кияни, це дозволить підопічним Олександра Хацкевича зрівнятися за набраними очками з миколаївцями.

Динамівцям варто звернути увагу на Михайла Сергійчука, який із дев'ятьма забитими м'ячами є найкращим бомбардиром першої ліги. Значимість нападника для команди величезна – на рахунку Сергійчука більше третини забитих «Миколаєвом» м'ячів. Із втрат – гру з «Динамо-2» через дискваліфікацію пропустить Антон Голенков.

Обличчям до обличчя

Загалом суперники провели між собою 29 матчів. 14 перемог на рахунку «Динамо-2», вісім разів вигравав «Миколаїв» та ще сім поєдинків завершилися внічию. Різниця м'ячів – 54:29 на користь «біло-синіх».

Остання зустріч команд

1-а ліга. 4-й тур

04.08.2013 р., м. Київ, стадіон «Динамо» ім. Валерія Лобановського. 300 глядачів

«Динамо-2» – МФК «Миколаїв» – 1:2 (0:0)

«Динамо-2»:
32.Тимофеєв, 3.Рижук, 13.Трубочкін, 2.Ягодінскіс, 27.Чорноморець (6.Акубардія, 46), 15.Цибульник, 4.Карп (9.Хльобас, 69), 14.Савченко (18.Мединський, 80), 17.Мякушко (10.Панфілов, 84), 8.Алієв (к), 25.Яремчук.

МФК «Миколаїв»: 33.Товт, 3.Пєсков (к), 7.Каблаш (23.Ковальов, 75), 9.Сергійчук, 11.Найко, 13.Чорній, 17.Чучман (15.Владов, 46), 22.Голенков (19.Берко, 81), 24.Джгереная, 25.Бринько, 27 Буличов (18.Ординський, 66).

Голи: Алієв (50) – Пєсков (67), Сергійчук (90+4).

Попереджені: Карп (60), Акубардія (62) – Чучман (31).

© www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер