1-а ліга. Перший матч плей-офф. «Шахтар» (С) - «Динамо-2». Прев'ю

1-а ліга. Перший матч плей-офф. «Шахтар» (С) - «Динамо-2». Прев'ю

Перша зустріч двоматчевого протистояння відбудеться у середу, 12 червня, в Ровеньках на стадіоні «Авангард» (домашня арена «Шахтаря» в Свердловську знаходиться на реконструкції), який вміщує 5,000 глядачів.

Початок матчу о 17:00.

«Динамо-2»: підтвердити амбіції грою

У другій половині сезону «Динамо-2» нарешті почало набирати очки, трохи піднявшись з самого низу турнірної таблиці. Тепер нашу команду, старожила турніру 1-ї ліги, чекають матчі з амбітним свердловським «Шахтарем». Втім, амбіцій не позичати і молодим підопічним Андрія Гусіна, кожен із яких пройшов хорошу школу і бачить себе на футбольних вершинах. Ось тільки щоб їх досягти, потрібно докласти чимало сил. Кожен з хлопців розуміє: складно чекати запрошення від Олега Блохіна, якщо твоя команда за підсумками сезону понизиться у класі.

Наставник динамівців Андрій Гусін перебуває в пошуку, яким чином можна обіграти «Шахтар». Для нього, як початківця і перспективного тренера, цей матч дуже і дуже важливий. «Потрібно розуміти, що це матчі плей-офф, до них потрібно поставитися максимально відповідально. У нас є невеликі складнощі в обороні, насамперед, при флангових передачах, де багато боротьби. У захисті вже зіграли вісім футболістів різну кількість матчів, а назвати оптимальне поєднання непросто. Ротація триває не від хорошого життя», - зазначив Гусін.

До першої гри плей-офф динамівці підійшли в гарній кадрової ситуації. У команді немає дискваліфікованих, спорожнів лазарет. З проблем - травма Андрія Воронкова, якого турбують болі в спині. Він в останніх тренуваннях участі не приймав.

«Шахтар» (Свердловськ): шанс увійти в історію

Команда була заснована в далекому 1939 році і через більш ніж вісімдесят років свого існування може добитися найбільшого успіху в історії. До цього були 1969 і 1972 роки, коли «Шахтар» брав участь у фінальній пульці перехідних ігор в другу лігу класу «А» першості СРСР, а також сезон 2011/12, в якому «гірники» фінішували на третьому місці у групі «Б» другої ліги.

Останні п'ять сезонів «Шахтар» виступав у другій лізі, займаючи місця у верхній її половині. Більше того, з кожним сезоном команда набиралася досвіду і прогресувала. У сезоні 2008/09 була восьма підсумкова позиція, у двох наступних сезонах шоста, в 2011/12 третя і, нарешті, в нинішньому, - друга.

«Динамо-2» дізналося суперника по етапу плей-офф тільки 8 червня, настільки напруженою і непередбачуваною була боротьба за верхні місця в групі «2» другої ліги. Перед останнім туром три команди - «Украгроком», «Шахтар» (Свердловськ) та «Шахтар-3» - залежно від показаних результатів могли зайняти місця з першого по третє. У підсумку «Шахтар», забивши на сьомий доданій хвилині з пенальті, на виїзді переміг кременчуцький «Кремінь» 2:1 і фінішував на другій позиції.

Склад у «Шахтаря» підібрався дуже рівним, у тренерського штабу сформувався кістяк, на який лягла в сезоні основне навантаження. Тренер Геннадій Сушко відчуває нестачу виконавців, в матчі останнього туру в заявці було всього 17 гравців. У кожній з лінії є досвідчені майстри. У воротах 30-річний Роман Чумак, виступав свого часу за першолігову «Олександрію». На цьому ж рівні за «Енергетик» грав захисник Ігор Пащенко.

Головною ударною сила «Шахтаря» вважається нападник Владислав Коробкін, на нього підопічним Андрія Гусіна варто звернути особливу увагу. У нинішньому сезоні в 55 проведених матчах 30-річний форвард провів 26 м'ячів, з яких п'ять з пенальті. Пару Коробкіну в атаці складає Віталій Пономар, в активі якого 17 забитих м'ячів.

Майбутні матчі між «Динамо-2» і свердловським «Шахтарем» стануть першими офіційними в історії двох команд.

Як завжди очікуйте на нашому сайті онлайн репортаж з місця гри, який розпочнеться о 17.00

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер