20 років унікальному матчу в історії «Динамо»

20 років унікальному матчу в історії «Динамо»

Матч "Нива" (Тернопіль) - "Динамо" (Київ) 3:7 є єдиним в історії клубу, коли гравці нашої команди одночасно зробили покер і хет-трик. Чотири голи в тому поєдинку на рахунку Георгія Деметрадзе, три - Геннадія Мороза.

До цього в історії "Динамо" в національних чемпіонатах був один випадок, коли один із гравців "біло-синіх" робив покер, а ще один дубль: у матчі "Динамо" - "Спартак" (Єреван) (8:1) чотири м'ячі забив Андрій Біба, два - Віктор Каневський.

Перемога в Тернополі, а потім домашній розгром "Ниви" 6:0 сумарно встановили відразу два рекорди в історії "Динамо" (по системі 2 матчі з кожним суперником):

- Найбільша кількість голів, забитих одному клубу за сезон (13);

- Найкраща різниця голів у поєдинках з одним із клубів у чемпіонатах України (+10, разом із поєдинками проти Говерли в сезоні 2014/2015).

"Ниві" було дуже важко, тому що вже до п'ятої хвилини "Динамо" відправило її в нокдаун. Для господарів це був шок. Звичайно, в атаці ми зіграли дуже пристойно і ефективно, а ось у захисті у нас були проблеми. Ми дуже раді, що Деметрадзе проявив свої бомбардирські якості. Ті, якими він прославився в чемпіонаті Росії. Він відчув смак до голів і на українській землі. Тому ми сподіваємося, що голкіперів суперників Георгій буде засмучувати регулярно", - сказав після матчу Анатолій Дем'яненко, тренер "Динамо".

Чемпіонат УПЛ, 7-й тур

"Нива" - "Динамо" (Київ) - 3:7 (1:4)

"Нива" (Тернопіль): Лосєв (Нікітенко, 77), Лемешко, Філіпенко, Сушко, Павлиш, Мазур, Т.Капанадзе, Ніколайчук (Кривий, 57), Дгебуадзе, Чомахідзе, А.Капанадзе

"Динамо" (Київ): Близнюк, Несмачний (Яшкін, 62), Хацкевич, Головко, Ващук, Дмитрулін, Гусін, Каладзе, Белькевич, Мороз, Деметрадзе

Голи: Філіпенко (7), А.Капанадзе (50), Дгебуадзе (87) - Деметрадзе (2, 66, 74, 79), Мороз (3, 5, 40)

Попередження: Ващук (36), Хацкевич (41), Дгебуадзе, (47), Павлиш (57)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер