20 миттєвостей року, що минув

Січень. Перший за багато років тренувальний збір без Олександра Шовковського. Під керівництвом Михайла Михайлова до поновлення сезону готуються четверо молодих голкіперів – Георгій Бущан, Максим Коваль, Артур Рудько та Володимир Маханьков. Перші троє з них почергово будуть основними впродовж року.

13 травня. Капітан «біло-синіх» Андрій Ярмоленко дякує ультрас за підтримку в день ювілею клубу на стадіоні «Динамо» ім. В. Лобановського.

19 травня. У конференц-залі стадіону «Динамо» презентовано книгу «Золота команда», присвячену 90-річній історії клубу.

21 травня. Під час домашнього матчу з «Зорею» на «Олімпійському» вболівальники привітали клуб із 90-річчям красивим банером.

26 травня. «Динамо» здобуває першу з 2005 року виїзну перемогу над «Шахтарем» у рамках чемпіонату України. Автором вирішального гола стає Андрій Ярмоленко.

Травень. Молодіжна команда «Динамо» святкує чемпіонство. Уже восени деякі з цих гравців пробилися до основи першої команди, деякі стали ключовими гравцями в інших клубах УПЛ. У 2017 році динамівці стали чемпіонами України у всіх молодіжних та юнацьких першостях – з U-14 до U-21.

2 червня. На тренувальній базі ДЮФШ «Динамо» ім. Валерія Лобановського за ініціативи президента клубу Ігоря Суркіса було відкрите нове поле з натуральним покриттям.

Червень. До роботи з першою командою приступає новий тренерський штаб на чолі з Олександром Хацкевичем, асистентами якого стали ще двоє прославлених у минулому гравців «біло-синіх» – Олег Лужний та Максим Шацьких.

Липень. Після дворічної оренди у клубах англійської Прем'єр-ліги до Динамо повертається конголезький форвард Дьємерсі Мбокані. Перший гол після повернення Дьємерсі забив 22 липня у ворота «Шахтаря» у Харкові. Цей гол, єдиний у матчі, приніс «біло-синім» другу поспіль виїзну перемогу над «Шахтарем» у чемпіонаті.

10 серпня. Своє 80-річчя відзначив прославлений гравець нашого клубу, легендарний Андрій Андрійович Біба. На урочистій церемонії на стадіоні Динамо ювіляра вітало багато почесних гостей, а Ігор Михайлович Суркіс запропонував Андрію Андрійовичу довічний контракт із клубом.

20 серпня. Свій дебютний офіційний матч за першу команду «Динамо» провів 23-річний голкіпер Георгій Бущан, який завершував рік уже в статусі основного голкіпера. Крім нього, за основний склад восени дебютував цілий ряд молодих виконавців.

6 вересня. У заключні дні літа київське «Динамо» та дортмундська «Борусія» домовилися про трансфер Андрія Ярмоленка. Уклавши угоду з «Борусією», Андрій повернувся до Києва, аби попрощатися з партнерами по команді та працівниками клубу, а вже за кілька днів, 9 вересня, дебютував у складі нової команди.

Вересень. Новим капітаном «Динамо» після того, як клуб залишив Андрій Ярмоленко, став Сергій Сидорчук.

14 вересня. Команда Олександра Хацкевича впевненою домашньою перемогою розпочала виступ у груповому раунді Ліги Європи.  Згодом «біло-сині» взяли реванш у «Янг Бойз» за виліт із ЛЧ та вже після чотирьох турів оформили собі путівку до плей-оф турніру, посівши підсумкове перше місце в групі.

Вересень. Повернувшись до Динамо після кількох місяців «відрядження» у китайській Суперлізі, Жуніор Мораес став найкращим бомбардиром групового раунду Ліги Європи.

Жовтень. На НТБ «Нивки» пройшов турнір випускників динамівської академії різних поколінь, присвячений 60-річчю ДЮФШ «Динамо» Київ та 90-річчю клубу.

Жовтень. Ігор Суркіс, Олександр Хацкевич та Максим Коваль нагородили переможців Кубка Героїв АТО, фінальні матчі якого відбулися на стадіоні «Динамо».

Грудень. Домагой Віда попрощався з уболівальниками та партнерами по команді.

23 грудня. Контракт із клубом підписав талановитий словенський атакуючий півзахисник Беньямін Вербич.

Грудень. Ветеранів клубу було вшановано в Київській міській державній адміністрації під час урочистого вечора, присвяченого 90-річчю ФК «Динамо» (Київ), 20-річчю Федерації футболу міста Києва та 10-річчю Асоціації ветеранів футболу міста Києва.

З Новим 2018 роком, дорогі вболівальники!

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер