23 роки тому. Що казав Валерій Лобановський після розгрому «Барселони»?

23 роки тому. Що казав Валерій Лобановський після розгрому «Барселони»?

Це був поєдинок групового етапу Ліги чемпіонів, і каталонці вважалися великими фаворитами до матчу. Динамівці почали той турнір із перемоги над ПСВ та втрати двох очок у домашньому матчі з "Ньюкаслом". Зустріч із "Барсою" мала позначити рівень амбіцій "біло-синьої" команди.

І це були амбіції найвищого рівня!

Усі чудово пам'ятають той блискучий вечір у виконанні динамівців. Голи Сергія Реброва, Юрія Максимова та Юрія Калитвинцева розгромили суперника. Що ж після матчу сказав пресі наставник "Динамо" Валерій Лобановський?

***

"Жодного дива не сталося. Чудес узагалі, з моєї точки зору, не буває. І взагалі, ми ще поки нічого не зробили - ми намагаємося створити конкурентноспроможну команду. Молодим хлопцям ще треба пройти через усе.

Результат закономірний, хоча робити якісь далекоглядні висновки немає сенсу. Я, наприклад, не згоден із тим, що ставлять питання про те, чи буде команда у чвертьфіналі або півфіналі. Це ж футбол, це боротьба, і, напевно, не найгірші команди знаходяться у нас у групі. І правильно назвали цю групу "групою смерті" - кожна команда може перемогти кожну.

Говорити про далекосяжні висновки або говорити про те, що "Динамо" (Київ) - це команда повної досконалості, у жодному разі не можна. Може йтися про те, що зробила сьогодні команда, як вона зіграла. І жодних прогнозів бути не може й не має бути.

Я вдячний нашим гравцям, усім без винятку. Крім тактичного плану на гру, крім реалізації індивідуальної майстерності, сьогодні була найвища віддача. При цьому ми не можемо сказати, що у гравців "Барселони" не було такої ж віддачі. Очевидно, що у нас було трохи більше бажання досягти результату та перемогти. Тому ми й перемогли.

Відновлюватися команда буде, і ми зробимо все можливе, але це буде дуже складно. Це просто йде експеримент, яким чином це вдасться зробити. Ми будемо все робити для цього, але наскільки вийде - не можу сказати. Попереду матч збірної проти Хорватії, а це значить, що за 6 днів треба відновити психологічний потенціал.

Рух у команди буде, а ось як, образно кажучи, знову зарядити акумулятори за 6 днів... Сьогодні вони повністю виплеснули всі емоції, які були у гравців. Це складний момент, але ми будемо працювати в цьому плані.

Тренери якоюсь мірою є і психологами, тому будемо намагатися вплинути на гравців".

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер