25 років трагедії: динамівці зустрілися з дітьми

25 років трагедії: динамівці зустрілися з дітьми

Цей день ось уже який рік змушує українців згадати про аварію на Чорнобильській АЕС. Для футболістів «Динамо» ця пам’ятна дата – ще одна можливість узяти посильну участь у долях дітей, які стали мимовільними жертвами найбільшої за всю історію людства техногенної катастрофи.

Із лихом разом завжди впоратися легше. Ця мудрість учергове знайшла підтвердження в наші дні. За давньою традицією, закладеною на початку 90-х, у трагічні дні кінця квітня в конференц-залі динамівського стадіону проходить зустріч керівництва клубу та футболістів із дітьми та їхніми батьками, доля яких розпорядилася опинитися в ті страшні дні в епіцентрі аварії.

Цього разу поспілкуватися з ними прийшли президент клубу Ігор Суркіс, головний тренер команди Юрій Сьомін, гравці Олександр Шовковський, Андрій Шевченко, Олег Гусєв, Олександр Алієв, Артем Кравець та Андрій Ярмоленко. У такій зоряній компанії діти та їхні батьки хоча б ненадовго змогли забути про проблеми, поринувши у світ добра, затишку та гарного настрою.

Першим до присутніх звернувся Ігор Суркіс: «Протягом ось уже вісімнадцяти років ми намагаємося вас підтримувати та робити все можливе, щоб зберігати довірчі та теплі стосунки. У кожного з вас на серці залишився рубець від тієї катастрофи, що сталася чверть століття тому. Цю страшну трагедію багато хто з нас досі не усвідомив. До сімей прийшло лихо, втрата близьких. Якщо ми про це забудемо, у нас не буде ані сьогодення, ані майбутнього. Футбольний клуб уявляється вершиною благополуччя і якщо в ньому не думають про проблеми навколишніх людей, нічого хорошого в цьому не буде. Багато з дітей, які пришли до цього залу вісімнадцять років тому, на нашу першу зустріч, тепер стали дорослими й розумними людьми. Отримали освіту, знайшли роботу, мають сім’ї. Неодноразово з цієї трибуни казав, що клуб готовий допомагати кожному з вас. Звертайтеся, ми відкриті. Цю трагедію ми переживемо разом».

Недивно, з динамівців, які прийшли на зустріч, найбільша увага діточок була спрямована на найбільш іменитих – Олександра Шовковського та Андрія Шевченка. Корінні кияни, які не на словах знають про трагедію, своїми словами зворушили присутніх до глибини душі: «Вже який рік ми разом із вами зустрічаємо цей день. Мені дуже приємно бачити ваші посмішки. Хочу побажати, щоб незважаючи на неприємності, через які доводиться проходити, ви продовжували нести її на своїх обличчях. Для нас це буде найбільшою радістю», – сказав Олександр.

«Христос Воскрес! – звернувся до діточок та їхніх батьків Андрій Шевченко. Отримавши у відповідь багатоголосе «Воістину Воскрес», динамівець продовжив. – Я добре пам’ятаю цей день 25 років тому. Мені було дев’ять. Коли сталася трагедія, була тепла, сонячна погода. Ця страшна аварія струсонула всю нашу країну, весь світ. Вам потрібно бути цілеспрямованими, радіти кожному дню. Я дуже радий зустрічі з вами і хочу запросити відвідати найближчий матч нашої команди, із «Шахтарем».

Після завершення обов’язкової програми прийшла черга довільної. Отримавши подарунки, серед яких продуктові набори, кухонні комбайни та інше, дітвора від малого до старого взяла динамівців у щільне коло, влаштувавши їм автограф- та фотосесію. Задоволеними залишилися всі, а головне, отримавши величезний емоційний запал від спілкування з футбольними зірками, ніхто не почував себе наодинці з лихом. У скрутну хвилину динамівці завжди прийдуть на допомогу.

Дивіться фотогалерею: «25 років трагедії: динамівці зустрілися з дітьми»

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер