26 грудня. День в історії «Динамо» (Київ)

26 грудня. День в історії «Динамо» (Київ)

Цього дня народився Іван ТЕРЛЕЦЬКИЙ (1936), який виступав за «Динамо» 1957-го року, на фото четвертий праворуч. Після завершення активної футбольної кар'єри Терлецький розпочав тренерську діяльність. Паралельно підтримував тісні стосунки з керівництвом київського «Динамо», фактично виконуючи роль скаута столичного клубу. Згодом він обійняв цю посаду офіційно, займаючись пошуком талантів для клубу як на території України, так і за її межами. Також працював у ДЮФШ «Динамо».

Після нетривалої перерви на роботу у тренерському штабі «Борисфена» Терлецький повернувся до «Динамо», де продовжив займатися селекційною роботою. Завдяки йому у клубі з'явився цілий ряд неординарних гравців, у тому числі один із найкращих бомбардирів в історії клубу Максим Шацьких.

Тривалий час очолював селекційну службу киян. З 2007 року займався селекцією переважно у ДЮФШ «Динамо» ім. В. Лобановського. У червні 2014 року завершив роботу в клубі та вийшов на пенсію.

Також цього дня народилися голкіпер Костянтин СКРИПЧЕНКО (1915-1967), виступав за «Динамо» з 1946 по 1949 роки, і захисник Євген ПІГУЛЕВСЬКИЙ (1919 - ?), виступав за «Динамо» у 1948 році.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер