26 травня. «Динамо» – «Спартак». Великі майстри великої гри!

26 травня. «Динамо» – «Спартак». Великі майстри великої гри!

На честь цієї події на рукавах футболок футболістів будуть нашивки, присвячені ювілею динамівського клубу.

Крім того, глядачі, які відвідають матч ветеранів «біло-синіх» та «червоно-білих», побачать знаменитих динамівських зірок у неочікуваній екіпіровці. На поле стадіону імені Валерія Лобановського ветерани «Динамо» вийдуть у спеціально виготовленій для цього матчу формі. Дизайн повторює ту, в якій «біло-сині» виграли Кубок СРСР 1987 року. До речі, дата також ювілейна, адже гра, яка увійшла до історії як одна з найбільш драматичних і по-футбольному класних, була доведена киянами до перемоги 25 років тому.

- Я назавжди запям’ятав фінал Кубка СРСР-1987, коли поступались мінським одноклубникам 1:3, а телекоментатор Володимир Маслаченко сказав, що нарешті кришталевий приз поїде до Білорусі. Але ми зрівняли рахунок – 3:3, а потім перемогли в серії пенальті, – згадує учасник легендарного матчу Андрій Баль.

Після матчу Маслаченко зізнався, що це був фантастичний фінал! Пропонуємо ще раз згадати учасників того незабутнього матчу, адже великі перемоги не забуваються, вони не горять, як і рукописи!

14 червня 1987 року. Москва. Центральний стадіон ім. В.І. Леніна. Хмарно. 25 градусів. 75000 глядачів.

«Динамо» (Київ) – «Динамо» (Мінськ) 3:3 (2:1, 1:2, в додатковий час – 0:0, по пенальті 4:2)
Арбітри: В. Бутенко, О.Кирилов, С. Хусаінов (усі – Москва).
«Динамо» (Київ): Чанов, Михайличенко, Балтача, Кузнецов, Дем’яненко, Рац, Яковенко, Баль, Заваров, Євтушенко, Блохін (Яремчук, 57; Горілий, 70)
«Динамо» (Мінськ): Сацункевич, Боровський, Метлицький, Янушевський, Сокол (Курненін, 80), Зигмантович, Гоцманов, Деркач (Кистень, 87), Алейников, Шалімо (Гуринович, 56), Кондратьєв.
Голи: Кондратьєв (20), Рац (45), Зигмантович (45, з пенальті), Алейников (60), Кузнєцов (63), Заваров (90).

У серії післяматчевих пенальті у киян забили – Дем’яненко, Михайличенко, Балтача, Євтушенко, а у команди з Мінська – Метлицький та Курненін. Не забили у білорусів Боровський та Алейников.

До речі, 26 травня комплекти динамівської форми всіх розмірів зразка 1987 року, в тому числі й дитячі, з’являться в офіційному клубному магазині та Інтернет-магазині ФК «Динамо» Київ, де їх зможуть придбати всі бажаючі.

Отже, чекаємо на вас на великому футболі! Приходьте, це буде цікаво!

Інформаційний відділ ФК «Динамо» Київ

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер