35 років із дня великої перемоги

35 років із дня великої перемоги

6 жовтня 1975 року київське «Динамо» під керівництвом Валерія Лобановського здобуло перемогу в двохматчевому протистоянні з мюнхенською «Баварією» в боротьбі за Суперкубок УЄФА.

Передати словами важливість перемоги, та ще й над найкращою командою Європи, мюнхенською «Баварією», з Беккенбауером та Мюллером у складі, просто неможливо. Переповнений Центральний стадіон стоячи аплодував своїм улюбленцям, а імена футболістів золотими літерами були вписані не лише до історії київського «Динамо», але й усього радянського та українського футболу.

Сьогодні виповнюється рівно 35 років із дня великої перемоги «Динамо». Досі жодному українському клубу не вдалося повторити звитягу «Динамо», здійнявши над головою Суперкубок Європи. Досягнення Рудакова, Зуєва, Трошкіна, Буряка, Блохіна, а також інших динамівців, із Валерієм Лобановським на чолі як і раніше залишається дороговказною зіркою для вітчизняних команд.

Пропонуємо згадати, хто здобував славу для «Динамо» та всього радянського футболу.

СУПЕРКУБОК УЄФА

Перший матч
«Баварія»
«Динамо» 0:1.
9 вересня 1975 р. Мюнхен, «Олімпіаштадіон», 32 000 глядачів.
«Баварія»: Майєр, Хорсман, Дюрнбергер (Рот, 46), Шварценбек, Беккенбауер, Вайсс, Вундер, Цобель, Мюллер, Румменігге, Капельман.
«Динамо»: Рудаков, Коньков, Зуєв, Фоменко, Решко, Трошкін, Дамін, Слободян, Колотов, Буряк, Блохін.
Гол: Блохін (67).
Попереджені: Коньков (70) – Беккенбауер (68).

Матч-відповідь
«Динамо»
«Баварія» 2:0.
6 жовтня 1975 р. Київ, Центральний стадіон, 100 000 глядачів.
«Динамо»: Рудаков, Коньков, Зуєв, Фоменко, Решко, Трошкін, Мунтян, Онищенко, Буряк, Веремеєв, Блохін.
«Баварія»: Майєр, Хорсман, Дюрнбергер (Хансен, 70), Шварценбек, Беккенбауер, Вайсс, Рот, Вундер, Шустер (Торстенссон, 78), Румменігге, Капельман.
Голи: Блохін (40, 53).

 


Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер