3-й тур групового етапу ЛЄ для орендованих динамівців

3-й тур групового етапу ЛЄ для орендованих динамівців

Найбільшим представництвом орендованих динамівців може похвалитися група H, в якій серед інших команд змагаються чеський «Слован», за який грають динамівці Владислав Калитвинцев та Сергій Рибалка, а також німецький «Фрайбург», за який виступає динамівський швейцарець Адмір Мехіеді.

«Слован» у звітному турі приймав на своєму полі іспанську «Севілью». Незважаючи на іменитого суперника, гра не зібрала на стадіоні «У Ніси» аншлаг, її прийшли подивитися 7,700 глядачів.

У стартовому складі «Слована» на поле вийшов лише один динамівець, Сергій Рибалка, а Владислав Калитвинцев залишився в запасі, а до гри приєднався на 64-й хвилині, замінивши Гушек.

Господарі поля несподівано забили першими. На 20-й хвилині рахунок відкрив Рабушиц. Команда Ярослава Шилгави впевнено зберігала переможний рахунок, але на 78-й хвилині стався один із ключових епізодів матчу. Червону картку за фол останньої надії отримав голкіпер «Слована» Коварж. За дві хвилини до завершення основного часу севільці втілили чисельну перевагу в забитий м'яч. Рахунок зрівняв Мачин, який вийшов на заміну.

Уже на першій компенсованій хвилині, з метою зберегти хоча б нічийний результат, наставник «Слована» провів тактичну заміну, замінивши Калитвинцева на Колара. Фінальний свисток зафіксував рахунок 1:1.

Такий же результат було зафіксовано в паралельному матчі групи, де «Фрайбург» приймав португальський «Ешторил». Гра зібрала на трибунах «Фрайбург Штадіон» (таку офіційну назву носить домашня арена «Фрайбурга», «Маге-Слар-Штадіон», на матчах під егідою УЄФА) 14,500 глядачів.

Господарі поля повели в рахунку вже на 11-й хвилині завдяки голу Дарида. Гості відігралися в другому таймі. На 53-й хвилині у воротах «Фрайбурга» розписався Себа. Динамівець Адмір Мехмеді провів повний матч.

Після трьох турів або першого кола із сімома очками лідирує в групі H «Севілья», на два очки від якої відстає «Слован». «Фрайбург» має два бали та посідає третє місце. Рівно за два тижні, 7 листопада, відбудеться четвертий тур, який буде дзеркальним відображенням третього. Суперники поміряються силами на полі команд, які вчора були гостями.

У Лізі Європи виступає ще один орендований динамівець, Денис Бойко, який захищає кольори українського клубу, дніпропетровського «Дніпра».

У третьому турі групи Е команда Хуанде Рамоса гостювала в португальського «Пасуша». Матч у Гімарайнші, на стадіоні «Афонсу Енрикеш», залучив лише тисячу глядачів.

Дніпропетровцям, які були фаворитами зустрічі, вдалося розкрити оборону непоступливих португальців лише наприкінці зустрічі. На 83-й хвилині початок поклав капітан команди Ротань, а довершив перемогу три хвилини потому Коноплянка. 0:2 – ще один сухий матч для Бойка, який відіграв повний поєдинок.

Завдяки цій перемозі «Дніпро» пішов у відрив від переслідувачів, із шістьма очками надійно закріпившись на прохідному другому місці. Від лідера групи, «Фіорентини», «синьо-біло-блакитних» відокремлюють три очки. Матч-відповідь із португальцями на «Дніпро-Арені» відбудеться за два тижні, 7 листопада.

© www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер