Унікальний матч команди Валерія Лобановського

Унікальний матч команди Валерія Лобановського

8 червня 1975-го року в товариському поєдинку проти збірної Італії на московському Центральному стадіоні у стартовому складі господарів вийшли 11 динамівців Києва. Італійський тренер Фулвіо Бернардіні виставив проти "біло-синіх" у формі збірної СРСР практично оптимальний склад Скуадри Адзурри на чолі з легендарними Діно Дзоффом і Джачінто Факкетті.

У складі гостей був присутній і майбутній тренер-чемпіон Фабіо Капелло. Видатний наставник 90-х – 2000-х років ніколи не приховував свого захоплення роботою Лобановського, а вперше познайомився з фірмовим стилем Валерія Васильовича ще будучи гравцем. На жаль, для Капелло той матч у Москві склався не найкращим чином – Фабіо отримав травму і був замінений на 37-й хвилині.

У першому таймі поєдинку команди обмінялися низкою гольових моментів, але воротарі обох команд грали бездоганно. Особливо запам'ятався ефектний сейв Валерія Рудакова в середині першого тайму після удару Кінальї, а також відмінна реакція Дзоффа після випаду Олега Блохіна.

Після перерви збірна СРСР додала в атакувальній активності, стала грати більш різноманітно, і моменти біля воріт Дзоффа стали виникати із загрозливою для гостей частотою. На 63-й хвилині захисник господарів Анатолій Коньков ефективно підключився до атаки – після навісу Леоніда Буряка пішла скидка у центр штрафного від Володимира Мунтяна і Коньков у дотик відправив м'яч у сітку.

Цікаво, що Коньков міг відзначитися раніше, але з лінії штрафного майданчика завдав удару в стійку.

Підопічні Валерія Лобановського впевнено довели справу до перемоги. У гостей після гола Конькова практично не було моментів, а єдиний небезпечний удар Кінальї у стрибку парирував Рудаков.

Валерій Лобановський і його команда вразили гостей своєю організованістю, тактичною грамотністю і фізичною готовністю. Заслужена перемога гравців "Динамо", одягнених у форму збірної СРСР!

Товариський матч

8 червня 1975, Москва, Центральний стадіон, 70,000 глядачів

Збірна СРСР – Збірна Італії 1:0

Гол: Коньков 63

Збірна СРСР: Рудаков, Коньков, Матвієнко, Фоменко, Буряк, Трошкін, Мунтян, Колотов, Веремєєв (Решко, 46), Блохін, Онищенко

Збірна Італії: Дзофф, Рокко, Орландіні, Бенетті, Ф.Моріні, Факкетті, Антоніоні, Капелло (Еспозіто, 37), Д.Моріні (Граціані, 76), Кіналья, Савольді

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер