48 годин до матчу. Останні приготування...

48 годин до матчу. Останні приготування...

Друга дія головного футбольного спектаклю України переповнена емоціями та підводними течіями. Обидві сторони акуратно, стримано, словом – дипломатично, підходять до оцінки шансів команд у фіналі.

Можна лише припускати, на які нестандартні ходи, за умов кадрового ліміту, можуть піти тренери. Анатолій Дем'яненко, для прикладу, особисто слідкує за матчами «Шахтаря» у всіх турнірах, доповнюючи отриману візуальну інформацію статистичними звітами клубної наукової групи.

«Ми добре знаємо один одного, – говорить Анатолій Васильович. – Не думаю, що «Шахтар» темнить та намагається щось приховати в чемпіонаті. Вони також амбіційні і хоч постійно стверджують про формальний із турнірної точки зору матч та втрату чемпіонських перспектив, це було далеко не так. У будь-якому разі, говорю це виходячи зі змісту гри. Наші матчі завжди дуже принципові».

Анатолій Дем'яненко славиться своєю обережністю та бажанням двічі перестрахуватись, причому не лише на ділі, але й на слові. Наставник стримано поставився до одягнутих динамівцями після матчу в Донецьку футболок із надписом «Чемпіон України 2007». «Хлопці впевнені у своїх силах. Вважаю це позитивним моментом напередодні недільної гри», - парирував керманич.

Головної болі Дем'яненку додала травма Юссуфа. У середині другого тайму в матчі проти «Шахтаря» Айіла невдало вибив м'яч. Та настільки, що доведеться оперувати колінний суглоб. Цей сезон для провідного опорного півзахисника команди можна вважати завершеним. За відсутності нігерійця компанію Тарасу Михалику в центрі поля імовірно складе Тіберіу Гіоане. Хоча, не виключений варіант із Валентином Белькевичем, який відновився після травми та раніше мав досвід на цій позиції.

Першочерговим завданням «Динамо» буде надійна гра у захисті та центрі поля. Набагато менше питань щодо атакуючої ланки, що вперше за довгий час не викликає дорікань. Бразильці Діого Рінкон, Карлос Корреа та Клебер – найкраще, мабуть, атакуюче тріо в Україні на даний момент. Вісім із одинадцяти м'ячів динамівців у травні на рахунку саме у них. «У нас схоже ігрове мислення, стиль гри. На тренуваннях тренери часто випускають нас в одній команді, це лише сприяє покращенню взаєморозуміння. Плюс, ми друзі за межами полями. Я забив м'яч «Шахтарю», можна сказати, після награної комбінації. Корреа любить навісні подачі, закручуючи м'яч на дальню штангу. На щастя, ніхто з гравців до нього не дотягнувся. Фінал Кубку буде ще цікавішим та напруженішим. На заваді яскравій грі може стати хіба що спека. Наприкінці матчу важко тримати взятий темп», - зауважив Діого Рінкон, який двічі забивав у фіналах Кубку України. Додамо, що підстроюючись під погодні умови, тренування динамівці проводять у вечірній час.

Безвтомно готуються до матчу активісти фан-клубу. У неділю вдень вулицями столиці пройде парад ретро автомобілів, прикрашених динамівською атрибутикою.

Уболівальники, у гаражах яких немає старовинних авто, здійснять піший фан-парад від стадіону «Динамо» до НСК «Олімпійський». Перед початком зустрічі на динамівських секторах розгорнуть гігантський банер, розміром 70 на 15 метрів! Що на ньому буде написано – тримається у таємниці. Приходьте на стадіон, шоу гарантовано!

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер