4-й день 1-го збору. Особлива увага тактиці

4-й день 1-го збору. Особлива увага тактиці

Забуті солодкі спогади про проведений у теплих краях час, на підготовчому зборі в Іспанії щоденні тренування та відновлювальні процедури займають практично весь час доби.

Фронт роботи визначено

Рішення провести ще один контрольний матч було сприйнято гравцями із натхненням. Гра, як не крути, це якесь різноманіття серед тренувальних буднів, якийсь черговий етап, після якого можна підбити проміжні підсумки. Перемога або забитий м'яч навіть у ворота аматорської команди підвищують бойовий дух та настрій футболістам.

Із кожним днем тренування стають все цікавішими. І хоча кількість швидкісно-силової роботи все ще великий, стає більше ігрових вправ. Олег Блохін додає різноманітності тренувальному процесу, ускладнюючи правила гри, ведучи її на двоє, троє, а часом і на четверо воріт.

В одній із міні-ігор на половину поля одна команда, складена з голкіпера та п'ятьох захисників, захищала свої ворота, а друга, до якої увійшли семеро гравців атакуючого плану та двоє воротарів, відстоювала двоє воріт. У першій грі захисники начисто переграли опонентів завдяки забитим м'ячам Драговича, Тремулінаса, Хачеріді та Велозу. А в наступній реванш узяла «атака». На голи Вукоєвича та Тремулінаса двічі відповів Ідейє й ще одного разу Гусєв. Олег Блохін хоч і перебуває біля поля, весь був у грі. Щохвилинні підказки, зауваження, похвала... За словами тренера, незабаром до тренувального процесу додадуться відпрацювання розіграшів стандартних положень.

Особливо велику увагу тренерський штаб почав приділяти тактичним вправам. За підсумками першої частини сезону було зроблено відповідні висновки, над якими проводиться робота. Зважаючи на це й було організовано велику кількість контрольних матчів. Загалом до гри з «Валенсією» таких буде одинадцять – шість на першому зборі та п'ять на другому.

Пінг-понг на зміну футболу

Найприємніші моменти дня наступають увечері, після важких тренувань. Повечерявши, у гравців з'являється кілька годин вільного часу. Більшість усамітнюється в готельних номерах, дивляться телевізор та спілкуються з рідними. Найбільше енергії у молодих українців – Ярмоленка, Безуса, Сидорчука, Хачеріді, Цурікова. Вони влаштовують турніри в пінг-понг, визначаючи найсильнішого. Рівень гри як для аматорів пристойний у всіх динамівців, а переможцем найчастіше виходить Євген Хачеріді. «У нього руки довгі, всі м'ячі дістає», – так жартома пояснюють перемоги Жені друзі по команді.

В очікуванні першого матчу

Контрольна зустріч «Динамо» з командою «Ліненсе» відбудеться в середу, 22 січня, о 17:30 (час київський) на муніципальному стадіоні міста Естепона. Їхати до нього з готелю близько півгодини. Насичена програма дня не обмежиться лише матчем. Уранці в планах динамівців тренування.

© www.fcdynamo.kiev.ua

* фото В.Раснера

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер