6-й день 1-го збору. Ігрові серії і різні варіації гри

6-й день 1-го збору. Ігрові серії і різні варіації гри

Галасливою в літні місяці набережною прогулюються самотні туристи. Більшість готелів та приватних пансіонів майже порожні, чекаючи з настанням тепла приїзду відвідувачів. А тим часом життя вирує у футбольних центрах, до яких готуватися до чемпіонатів приїхали десятки команд з усієї Європи.

Створені всі умови

У Marbella Football Center із самого ранку життя б'є ключем. Першим на тренування приїжджає «Дніпро». Помахами рук дніпряни вітають динамівців, автобус яких заїжджає через центральні ворота на півгодини пізніше. Приблизно в цей же час починаються тренування у швейцарського «Грассхопперса» та азербайджанського ФК «Баку».

У розпорядженні динамівців одне з чотирьох полів центру. Можна на ньому й контрольні матчі проводити, щоб далеко не їздити, але, як пояснив Сергій Ребров, краще поберегти газон для якісної роботи на тренуваннях.

Орендуючи поле, динамівці разом із ідеальним полем отримують повний набір інвентарю – двоє переносних воріт, двоє воріт хокейного розміру, бар'єри, стійки, імітатори «стінки» та багато іншого. Все це тренери активно використовують при проведенні тренувань.

Варіації на тему футболу

«Розминка, поїхали!», – так тренер Сергій Ребров командним голосом підганяє динамівців, які біля поля неспішно готуються до тренування. Розминка, яку проводить тренер із фізпідготовки Віталій Кулиба, займає чверть години, а то й більше. «Мінімізувати травми можна спеціальними вправами.

Це розтяжка, розминка, грамотно складений навчально-тренувальний процес», – розповів лікар команди Леонід Миронов. Важливо, що гравці команди розуміють необхідність кожної вправи, для чого та з якою метою її включили до тренування.

Довгоочікуваними та найбільш улюбленими для футболістів є ігрові серії. Тим паче в ці дні, коли доводиться багато бігати, тренувати силу та витривалість. Цікаво, що тренери пропонують кожного дня нові варіації гри.

У четвер відпрацьовувалися атаки з флангів, лише таким чином можна було забити м'яча в чужі ворота.

Одні футболісти намагалися завершити подачі ударами по воротах, а інші заважали їм це зробити. У сучасному футболі, опанувавши досконало подібними навичками, команда отримує відчутний козир.

Після завершення тренування Олег Блохін дає гравцям п'ять додаткових хвилин на відпрацювання ударів по воротах. Зазвичай польові гравці та воротарі б'ються об заклад, той, хто програв, перекидається через голову. Цього дня удача посміхнулася нападнику Артему Кравцю, який забив три рази поспіль. Максим Коваль Артема похвалив, але до числа футболістів із найкращими дальніми ударами не включив. «Напевно, найнебезпечніші у Мігеля, Ярмоленка, Гармаша. У Аруни, якщо піде», – оцінив партнерів Максим після чергового рандеву з ними.

Другий візит до Естепони

У п'ятницю, 24 січня, «Динамо» проведе другий контрольний матч у 2014 році. Суперником виступить один із найкращих клубів Азербайджану – ФК «Баку». Гра відбудеться в місті Естепона на полі спортивного центру «Аройо Енмедіо». Початок о 17:30.

© www.fcdynamo.kiev.ua

* фото В.Раснера

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер