8 травня - День пам’яті та примирення і День перемоги над нацизмом

8 травня - День пам’яті та примирення і День перемоги над нацизмом

Кожного року 8 травня весь цивілізований світ згадує найжахливішу війну в історії людства - Другу світову. І згадує всіх безневинних жертв людиноненависницької ідеології нацизму.

Ті страшні роки принесли океани горя, сліз, страждань і, що найжахливіше, смертей. Їх принесли люди, які вважали, що є кращими за інших. І, на жаль, сьогодні подібна ідеологія досі жива.

Вона змінила обгортку, наче хамелеон. Але продовжує нести ті самі принципи ненависті. І на захисті всього світу від рашизму (нацизму сучасності) стоїть саме Україна та український народ.

Жахіття Другої світової назавжди закарбувалися у пам'яті людства. За біль, який принесли нацистські злочинці, вони розплатилися судом. Так, жодне покарання і не може компенсувати життя жодної невинної людини, але справедливість має брати гору.

І ми свято віримо, що після Перемоги України від покарання не втече жоден російський нацист, який звіряче катував мирних людей у Бучі, Ірпені, Ізюмі та Лимані, який дає накази запускати ракети й дрони по Києву, Харкову, Одесі, Дніпру, Запоріжжю й Херсону, який бодай на йоту причетний до стирання з лиця землі Маріуполя, який прямо зараз перетворює на пекло Бахмут. Тут ми можемо згадати й перелічити абсолютно всі українські міста, які постраждали від російських виродків. І кожного українця, який, на жаль, втратив за цей час найдорожче...

Вічна шана всім, хто протистояв нацизму у страшній Другій світовій війні. Вічна шана кожному, хто 78 років тому розбив нацизму його нелюдяну голову.

Ніколи знову! Слова, які, даруйте за тавтологію, як ніколи актуальні у наші дні...

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер