А наостанок – зустріч із співвітчизниками

Останній тренувальний день на зборі в Португалії вийшов для футболістів «Динамо» особливо насиченим. Ні, тренерський штаб не запропонував своїм підопічним надзвичайних навантажень чи виснажливих тестів на «фізику» – тренування тривало лише півгодини. На зустріч із футболістами чекали українські емігранти в Португалії – представники Союзу українців Альгарве, що базується в містечку Фаро.

Зустріч із динамівцями була заздалегідь обумовлена з головним тренером Валерієм Газзаєвим, тому несподіванкою для хлопців не стала. Але коли тебе обступають з усіх боків, то мимоволі стає ніяково. Утім, до підвищеної уваги футболістам і тренерам «Динамо» не звикати, тому кожен терпляче розписувався і фотографувався з усіма охочими.

Особливою увагою в українських емігрантів користувалися головний тренер Валерій Газзаєв, капітан команди Артем Мілевський та Андрій Шевченко. Природно, не забували і про інших футболістів та тренерів, але більше за інших «відбували» саме вони. Треба сказати, що представники Союзу добре підготувалися до зустрічі зі своїми улюбленцями. Командне фото, індивідуальні картки футболістів, футбольні м’ячі різних розмірів – все йшло в хід у гонитві за автографами динамівців.

Утім, за всією цією приємною процедурою не можна було забувати і про тренування, яке в проміжку між двома ігровими днями мали відновлювальний характер. Для тих же, хто у вчорашньому матчі не мав ігрової практики чи провів на полі мало часу, було приготовано спеціальний «сюрприз» – біг на час на короткі дистанції. Втім, хлопці з честю пройшли запропонований тест, після чого всі разом вирушили до готелю.

Завтра «Динамо» проведе останній із запланованих контрольних матчів проти чемпіона і лідера чемпіонату Польщі – краківської «Вісли». Після поєдинку команда вже не буде повертатися до готелю, а попрямуватиме до аеропорту, з якого візьме курс на Київ, – другий навчально-тренувальний збір підійшов до завершення.

Юрій Вишневський, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ), з Фаро (Португалія)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер